LU-2020-logo.vit-SimonJern-6Efter en paus på flera år arrangerar SLEF äntligen en ledarutbildning under läsåret 2020-2021!

Utbildningen riktar sig till dig som är i övre tonåren eller äldre. Vi träffas två gånger under hösten och tre gånger under våren och vi kommer att bredda bilden av vad ledarskap är. Vi lär oss mera om andaktsliv, bibelläsning, vad vi tror på, apologetik, hur man kan använda sina kreativa gåvor för Guds rike, ledarskap, att hålla tal och andakter, mission m.m. Dessutom hör praktik till utbildningen och den sker utanför de ordinarie träffarna. Efter att utbildningen är över och praktiken genomförd träffas vi ännu en dag för en gemensam avslutning. 

Målet är att du efter utbildningen ska vara bättre rustad att hjälpa till i kristen verksamhet, men vi tror också att utbildningen kommer att ge dig mycket för din personliga andliga tillväxt. 

Träffarna ordnas enligt följande:

  • 25-27.9.2020 modul 1, tema: Följ mig! Modulen ordnas på lägerområdet Klippan.
  • 6-8.11.2020 modul 2, tema: Tro & apologetik. Vem säger ni att jag är? Modulen ordnas på EC i Vasa, delvis tillsammans med Alltid redo-kursen.
  • 29-31.1.2021 (preliminärt datum), modul 3, tema: Kreativt arbete. Medarbetare i Guds rike. Plats oklar.
  • 19-21.3.2021 (preliminärt datum), modul 4, tema: Ledarskap. Att tvätta varandras fötter. Plats oklar.
  • 14-16.5.2021 (preliminärt datum), modul 5, tema: Att hålla tal och andakter.

Till utbildningen antas max 15 personer. Om fler än 15 personer anmäler sig sätts man på en väntelista.

Deltagarna betalar endast för mat och logi (kostnader som vi försöker hålla så låga som möjigt). Ingen deltagaravgift utöver detta uppbärs. Däremot bidrar alla deltagare till en gemensam kassa som betalar reseersättningar, så att det inte ska vara dyrare att delta för en deltagare som har längre resa till den plats där modulen hålls än för den som bor nära.

Anmälan via denna länk, sista anmälningsdag är fredag 28.8.

Varmt välkommen med - också du som trodde att du inte är en ledare!

SLEF Vasas Centrumkväll söndag 5.7. 2020 kl 17 är öppen för allmänheten och streamas i realtid. Den nås via länken http://www.slef.fi/resurser/streaming 

Temat är ”Var barmhärtiga”. Alf Wallin predikar och vi får höra musik av David Forsblom som också är kantor. Helena Sandberg ger en inblick från Etiopien. Ron Lönnqvist är ljudtekniker och så kommer vi att få ta del av en familjeandakt av Brita Jern som är mötesledare.

Du kan redan nu och under samlingen skicka in dina böne- eller tackämnen via sms till Brita på +358 50 541 4741.

Vi sjunger ur sångboken Sionsharpan.

Kvällens kollekt går till SLEF:s yttre mission. Kollekten kan ges via MobilePay på numret 90805

Välkomna med fysiskt eller virtuellt!

Kontaktperson: mötesledare Brita Jern
Telefon: 050 541 4741

Traditionellt firar SLEF missionsfest i början av augusti. Detta år ordnas i stället för en större fest en serie lokala missionsfester i Svenskfinland.

Välkommen att delta fysiskt lokalt eller via direktsänd ljud- och bildstreaming! (Festen i Åboland firas endast i digital version.)

– De lokala festerna ordnas enligt följande: tisdag 4.8 kl. 19 i Sommarhemmet i Kronoby, onsdag 5.8 kl. 19 i Keskis bönehus, torsdag 6.8 kl.19 i Övermarks lutherska bönehus, lördag 8.8 kl 19 i Vårdö bönehus, söndag 9.8 kl 13 i Heliga Hjärtats kapell i Helsingfors. Till dessa är man varmt välkommen att delta fysiskt! Iaktta handhygien och håll avstånd! (Festen i Åbolands sänds endast i digital form!)
– Alla festerna sänds digitalt med ljud och bild. Sändningarna 4–8.8 hittas på SLEF:s YouTube-kanal (klicka här). Högmässan i Helsingfors hittas via SLEF:s webbplats (eller på Sleys YouTube-kanal). Alla program blir kvar på webben och kan ses och höras i efterskott.

Utförligare program för missionsfestveckan hittas via denna länk.

Streamat barnprogram under missionsfestveckan på SLEF:s YouTube-kanal (klicka här).
Måndag 4.8:
Fysiskt och streamat barnprogram med Anna Dahlbacka ingår som en del av det fysiska mötet i Kronoby som börjar kl 19.
Onsdag 5.8–lördag 8.8:
Missionsprogram för barn varje kväll kl. 18.45–19.00 (endast digitalt).

För info och frågor om missionsfestveckan, kontakta SLEF:s missionssledare Brita Jern (tfn 050 541 4741, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Den 25–28 juni 2020 ordnade SLEF, på grund av den rådande coronapandemin, den första fullständigt streamade årsfesten någonsin under temat Trygg. De tre dagarna innan den egentliga årsfesten hölls en "för-årsfest", vilket innebär att det bjöds på program under hela veckan. Bekanta dig med programmet via denna länk.

Alla inslag och program från årsfesten är samlade i en spellista på SLEF:s Youtube-kanal: Klicka här för att komma direkt till spellistan.

För mer info om årsfesten, kontakta SLEF:s verksamhetsledare Albert Häggblom (tfn 050 537 5790, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

Ljus-11.11-RalfNyholm-1Här på SLEF:s webbplats finns ett antal ljudfiler som du kan lyssna på när som helst:

• DAGENS ANDAKT, som innehåller bibelläsning, bön och lovsång, spelas in måndag–fredag varje vecka i Evangeliska Centret, Vasa, eller på någon annan plats i Svenskfinland.

Under den tid som corona-pandemin pågår är bara de medverkande närvarande. Däremot kan andakterna avlyssnas NÄR SOM HELST av vem som helst via denna länk!

Bibelstudier och föredrag från tillfällen som hållits tidigare kan nås via denna länk!

Välkommen med att lyssna!

En regelbunden gåva för SLEF:s arbete att sprida Guds ord kan du ge genom inbetalning till bankkonto eller via MobilePay.

Tack för din gåva!

FotoPetraSnickars2017crop

Sommar och läger hör ihop! I SLEF ordnas under sommaren många läger för barn och unga i olika åldrar och i olika delare av Svenskfinland. Kärnan i lägerverksamheten är det kristna hoppet i Jesus Kristus, vilket kommer till uttryck i form av bl.a. bibelstudier och andaktsliv. Däremellan erbjuds sådant som hör till lägerlivet: god gemenskap, kvällar runt lägerelden, skoj, lek, simning och mycket mer. Välkommen med!

Läs mer ...

Tre möten kommer att ordnas i Jeppo bönehus under sommaren och de kommer också att streamas på SLEF:s kanal, http://85.134.34.93:8000/players/slef/index.html.

Samlingarna ordnas enligt följande:

Söndag 14.6 kl. 14:00 Sommarsamling med sångstund i bönehuset. Predikan av David Forsblom och sång av Pensala strängband. Efter samlingen blir det picknick utomhus, ta med egna picknickkorgar.

Lördag 18.7 kl. 19:30 Sommarfest med predikan av Samuel Erikson och sång av The Leafsound Trio.

Söndag 23.8 kl. 14:00 Sommarsamling med sångstund i bönehuset. Predikan av Kristian Nyman och sång av The Rapids Family.

Välkomna med fysiskt eller via skärm!

Hej på er alla! 

Tyvärr måste vi meddela att Familjelägret på Klippan 9-12.7.2020, på grund av rådande omständigheter, är inhiberat. Det är inte möjligt att ordna ett så pass stort läger som Familjelägret och samtidigt beakta rådande direktiv. Vi vill uppmuntra er att fortsättningsvis ta del av allt det som erbjuds, både i realtid och bandat, via www.slef.fi. Kolla också in de mindre läger för barn- och unga som torde kunna hållas som planerat i sommar!

Då vi tyvärr inte kan samlas till familjeläger på Klippan vill vi från familjelägerkommitténs sida ge de familjer som vill möjligheten att göra en hälsning som uppmuntran för alla de som deltog i familjelägret ifjol. Det kan handla om en tanke, en hälsning, ett familjelägerminne eller ett kort vittnesbörd om vad Gud gör och gjorde under förra lägret till uppmuntran för oss alla. Hela familjen, eller någon ur familjen, kan spela in en några minuters video eller skriva ner i textform. Om ni skriver en text får ni gärna bifoga en bild och spara allt i ett Word-dokument. 

Hälsningen lämnas in på adressen https://bit.ly/familjelager2020 senast 30.6.2020. Under den vecka som årets familjeläger var tänkt att hållas skickas sedan hälsningarna ut till alla er som deltog i fjolårets läger. Hoppas det blir många som vill vara med och uppmuntra varandra på det här sättet!

Vi hoppas och ber att vi alla dagligen får nytt liv av vår Herre Jesus Kristus! Håkan Sunnliden, som medverkade i familjelägret ifjol och som också skulle ha medverkat i år, har skickat en kort hälsning med tips och uppmuntran om hur vi kan leva det nya livet i dessa tider. 

https://youtu.be/HgMKOIBfPuI

Vi ber för er och ni ber för oss till dess vi ses igen!

/ Martin Sandberg, SLEF, ungdomssekreterare

Kvinnoweekend-19.09-MaryNystrandParus-3

Välkommen med på kvinnoweekend/stickläger på lägerområdet Klippan i höst!

Weekenden riktar sig till kvinnor i alla åldrar och du kan välja mellan att delta i sticklägret eller i den "vanliga" kvinnoweekenden. En del program är gemensamt för alla. Även nybörjare är välkomna med på sticklägret.

Dana Fagerholm är talare på årets weekend. Dana är en finlandssvensk amerikan som är gift med Kajen och som har tre barn och tre barnbarn. Hon är utbildad lärare men jobbar numera mest med samtalsstöd, själavård och föreläsningar. Hon säger sig älska familjen, musik, båtliv och USA och brinner för att hjälpa människor att få en fördjupad relation till vår Far och vår Frälsare. Hon kommer att tala över temat Guds fadershjärta

Benita Stenlund är gift med Jonathan och mamma till fyra pojkar. Hon blev för några år sedan nästan över en natt "nördigt intresserad" av stickning, som hon själv beskriver det. Benita kommer att leda stickarna.

Notera följande information gällande kvinnoweekenden/sticklägret:

  • Det finns möjlighet att få middag vid ankomst mot anmälan och en extra avgift.
  • Under weekenden erbjuds massage (20 €/30 min, betalas direkt till massören). Observera att vi önskar förhandsanmälan till massagen! Den görs i samband med lägeranmälan.
  • Anmälan görs här på www.slef.fi från början av augusti, dock senast 3.9. Observera att deltagarantalet är begränsat! Uppge vid anmälan om du önskar delta i sticklägret, om du vill äta middag på fredag kväll, om du vill ha massage, preliminärt intresse för parallellprogram, vilken stämma du sjunger om du väljer körsång som parallellprogram och om du behöver eller kan erbjuda skjuts.
  • Pris för hela weekenden är 100 € och 75 € för arbetssökande och hemmamammor.
  • Ta med dig Bibel, lakan/sovsäck (filt och kudde finns), handduk och pengar för eventuell massage. (Deltagaravgiften kan betalas med kort.)

Här kan du se programmet för weekenden i pdf-format.