Kajakpaddling-6

Nu har du möjligheten att pröva på havspaddling i kajak! Vi startar från Fränsviken i Larsmo på lördag morgon 22.9 och är tillbaka på samma plats på söndag eftermiddag 23.9. Infobrevet med utrustningslista och mera detaljerat program hittar du här. Anmälningstiden har gått ut

Bild kopiaVill du se en liten del av vad missionsarbete kan handla om? Vill du vara med och sprida budskapet om Jesus? Det har du möjlighet till under höstens missionsresa för ungdomar och unga vuxna! Under resan är vi bl.a. med och ordnar ett barnläger och där behövs människor som vill tjäna och hjälpa till på olika sätt, både praktiskt och i andra uppgifter. 

Läs mer ...

LG-2015.0315-Abo-GoranSHösten 2018 besöker SLEF:s ledningsgrupp alla sex distrikten inom SLEF:s verksamhetsområde. Medverkande är verksamhetsledare Albert Häggblom, SLEF:s nya hemlandsledare Tomas Klemets, missionsledare Brita Jern, förlagschef David Forsblom och ekonomichef Solveig Nylund (delvis).

Vid samlingarna finns ett urval av SLEF-Medias kristna böcker och skivor till försäljning.

Läs mer ...

EC-Vasa-6

Alla vardagar (måndag–fredag) under hösten 2018 inbjuder det nya Evangeliska Centret (EC) i Vasa till Öppna andakter (ÖA). Andakterna hålls kl 10.00–10.15 i EC-festsalen, Korsholmsesplanaden 2, och innehåller sång och bön, bibelläsning och tankar kring texten. Höstens andaktsserie pågår från måndag 3.9 till fredag 21.12. Efter andakten finns det möjlighet att köpa sig kaffe, te, smörgås, gröt m.m. i EC-caféet, eller söka sig en våning ner till SLEF-Medias bokhandel, där man kan sitta och samtala eller bläddra i goda böcker. De öppna andakterna riktar sig till alla intresserade. Välkommen med! (P.S. Varje måndag kl 9.15–9.45 kan man också delta i en bönesamling i EC.)

 

Karaweekend-2018

Den 5–7 oktober 2018 ordnas på lägerområdet Klippan en karaweekend, en helg för män. Dagarna bjuder på bibelstudier med Magnus Dahlbacka och Kristian Nyman, god gemenskap och intressanta valbara aktiviteter – allt i en vacker höstomgivning.

Läs mer om programmet här (PDF-format).

Läs mer ...

Vagen-genom-Bibeln-6

Det kristna tänkandet utmanas ständigt i vår tid. Därför inbjuder Evangeliska Centret i Vasa (EC) under fyra torsdagskvällar hösten 2018 till Forum för trosförsvar, en serie samlingar som vill ge verktyg för att reflektera över och brottas med aktuella idéer och tankar. Serien inleds 13.9.

Läs mer ...

Höstläger bild till hemsidan litenVälkommen med på höstläger! Ett mysigt, roligt och nyttigt avbrott i vardagen. Höstlägret är för dig som fyllt 13 år eller börjat högstadiet. Också äldre ungdomar, studerande och unga vuxna är mycket välkomna med! Temat är "Trofast" och under fyra bibelstudier får vi tillsammans med Alf Wallin fundera på vad det betyder att Gud är trofast. Häng med!

Läs mer ...

Alltid redo! 2018 "I begynnelsen"

Årets upplaga av apologetikhelgen Alltid redo! behandlar frågan om universums, jordens och livets uppkomst. Talare är Mats Selander (Sve), Pekka Reinikainen (Fin) och Tore Jungerstam (Fin).

Till föreläsningarna kan man komma utan anmälan och det är fritt fram att delta i så mycket eller litet av programmet som man vill.
Den som önskar äta bör anmäla sig senast 31.10 på http://www.efo.fi/wordpress/blog/11-2018-alltid-redo-apologetikhelg/. Meddela om du behöver barnpassning senast 24.10, via formuläret eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Street-School-Kitale-20180312-4-Sander DegelingGe skolgång till gatubarnen i Kitale, Kenya!

I boken Glue Boys har Sofia Jern skildrat några gatupojkars vardagsliv i Kenya i ord och bild.

Genom en gåva till gatubarnen i Kitale ges några av dem möjlighet att gå i skola. Insamlingen sker via SLEF som arbetar i Kenya.

De medel som hittills kommit in via SLEF:s gatubarninsamling har bland annat gått till en ny mobilskola. Mobilskolan går ut ett par dagar i veckan till de yttre delarna av staden för att nå barn som annars inte nås.

Läs mer ...