Från styrelsens horisont

Följande anmälningsärenden och beslut kan noteras från SLEF:s styrelses sammanträde 26–27.9.2020 på Lägerområdet Klippan.

Läs mer ...

Från styrelsens horisont

Följande anmälningsärenden och beslut kan noteras från SLEF:s styrelses sammanträde 15.6.2020 som på grund av coronapandemin hölls som ett distansmöte.

Läs mer ...

Kyrkans missionsorganisationer och Kyrkans Utlandshjälp vädjar till församlingar, församlingarnas beslutsfattare och församlingsmedlemmar om att de trots pandemin skulle bibehålla medlen för mission och internationell diakoni på samma nivå som tidigare.

Coronaviruset sprids just nu framför allt i de länder där man utför mission och internationell diakoni. I vädjan uttrycker man sin oro för att pandemin ökar hungern och antalet människor som lever i fattigdom.

Missionsorganisationernas och Kyrkans Utlandshjälps vädjan i sin helhet:

Läs mer ...

Från styrelsens horisont

Följande anmälningsärenden och beslut kan noteras från SLEF:s styrelses sammanträden 16.5.2020, som på grund av coronapandemin hölls som ett distansmöte.

Läs mer ...

Ororis-fam-2020.05.29Här kommer ett par hälsningar från Heidi och Evans Orori i Etiopien:

https://www.youtube.com/watch?v=Rtx9Crktu5c

https://www.youtube.com/watch?v=u26nk3WHE4U

SLEF:s styrelse beslöt vid sitt sammanträde 25.4.2020 att flytta fram både SLEF:s årsfest och SLEF:s missionsfest med ett år.

Detta innebär att årsfesten år 2021 hålls i Pedersöre 1–4.7.2021. Planeringen av en alternativ årsfest i slutet av juni 2020 som streamas med bild och ljud har påbörjats.

Missionsfesten 2021 hålls i Nagu 6–8.8.2021. Planeringen av en alternativ missionsfestvecka i början av augusti 2020 som streamas / bandas med bild och ljud har påbörjats.

SLEF:s styrelse beslöt även att familjelägret på Klippan sommaren 2020 inhiberas på grund av pågående coronapandemi.

Nylund-Solveig-19.12.14SLEF och pandemin, hur går det ekonomiskt?

Det är helt klart att också SLEF påverkas ekonomiskt av det tillstånd som nu råder och att vi får tänka över hur vi skall ta oss igenom denna tid utan alltför stor slagsida. Det finns ordinarie kostnader varje månad som vi inte kan dra oss ur. Den största oron finns naturligtvis för hur länge dessa undantagsförfaranden kommer att dra ut på tiden. Ju längre tid desto större upplevs naturligtvis den ekonomiska hotbilden. Scenarierna ändras nästan för varje dag. Hur många som får samlas till gemenskap är kraftigt begränsat och det påverkar SLEF:s verksamhet i allra högsta grad.

Läs mer ...

Följande anmälningsärenden och beslut kan noteras från SLEF:s styrelses sammanträde 4.4 och 25.4 2020. Mötet hölls via webbverktyget Zoom.

Läs mer ...

Zoom-logo-1ZOOM är en app som du kan ladda ner till din dator, din surfplatta eller din mobiltelefon (smartmobil).

Med hjälp av ZOOM kan du sitta hemma i soffan och delta i eller ordna olika möten med anknytning till SLEF – bibelsamtal, bönegrupper, symöten, överläggningar, planeringsmöten, ungdomssamlingar etc.

När du deltar i ett ZOOM-möte ser du de andra deltagarna och hör vad de säger. Det är nästan som att sitta i samma rum. Inte riktigt, men nästan …!

OBS: Om du redan har laddat ner Zoom, ska du regelbundet uppdatera till den senaste versionen av Zoom. Från början av maj 2020 är det version 5.0.1 eller högre som gäller (på datorn). Datera upp till den så fort som möjligt, annars kan det hända att du hålls utestängd från nya Zoom-möten!
• På datorn: Öppna Zoom – gå till menyn zoom.us uppe till vänster – gå till raden Check for updates... – följ de fortsatta anvisningarna. / På surfplattan och mobiltelefonen: Gå till den plats där du brukar uppdatera apparna.

HÄR finns en pdf-fil med SLEF:s ZOOM-guide, som ger dig anvisningar steg för steg om
(1)  hur du kan ladda ner appen ZOOM till din dator, din surfplatta eller din mobiltelefon,
(2)  hur du kan ansluta dig till ett ZOOM-möte som någon annan inbjudit dig till,
(3)  hur du själv kan inbjuda andra att delta i ett ZOOM-möte.

*   *   *
När du deltar i eller själv ordnar ett SLEF-möte via ZOOM, kan du gärna komma ihåg att också ge en gåva till det arbete i Guds rike som utförs genom SLEF. Det kan du smidigt göra till exempel med hjälp av appen MobilePay.

Må Gud välsigna dig och gåvorna!

Jern-Brita-2020-04-19Kära missionsvänner!

Jesu missionsbefallning gäller också under en pandemi som den här. Jesus bad oss att gå ut. Men nu sitter de flesta hemma och har begränsade möjligheter att gå ut. Det gäller också våra missionärer.

I Främre Asien har det tidvis till och med varit utegångsförbud. I Etiopien kan våra utsända leva mera normalt och röra sig inom ett begränsat område. De kan också utföra sina uppgifter. I Kenya har SLEF endast en missionär på plats. De övriga fem har kallats till Finland och varit i karantän.

Läs mer ...