Bibelkampanj-2018-bild

Under år 2018 samarbetar några kristna bokhandlar – Allkristen bokhandel (Jakobstad och Karleby), SLEF-Media (Vasa), Kristillinen kirjakauppa (Tavastehus) och Luther-Divari (Helsingfors) – kring en bibelläsningskampanj. Kampanjen stöds av Raamatunlukijan Liitto.
 Här hittas kampanjens officiella webbplats: http://www.bibelutmaningen.fi

Varför? Målet med kampanjen är att få människor att läsa mera, och i synnerhet då Bibeln. Bibeln är en oändligt stor gåva till oss – vi får ha Guds ord till hands. Bibelläsning kan förhoppningsvis också väcka intresse för andra goda böcker, varför presentkortet sedan kan komma till glädje.

Hur? Att delta är inte svårt alls. Skriv först ut den här blanketten (PDF-format). Kryssa för de bibelböcker du har läst inom 2018 och fyll i ditt namn och dina kontaktuppgifter. Ta sedan formuläret med dig till någon av ovan nämnda bokhandlar – i utbyte får du ett presentkort till den bokhandel dit du lämnat in formuläret. Du kan delta i en av bokhandlarna som är med i kampanjen, och presentkortet gäller endast i den fysiska butiken.

Lite hjälp på traven. När man går in för att läsa Bibeln på ett mer systematiskt sätt, kan det vara bra med lite hjälp på traven. Det finns många så kallade bibelläsningsplaner, och en av dessa är Dagens vägkost – en liten bibelläsningsguide, som ges ut av Finska Bibelsällskapet. Den kan beställas direkt från Finska missionssällskapet, eller också via SLEF.

Ställ frågor! Från SLEF-Media kommer vi att under året kontinuerligt uppmärksamma bibellläsningskampanjen genom att ge utrymme för frågor i anslutning till det lästa, och sedan besvara dem i Sändebudet. Skicka in dina frågor till Sändebudets redaktion per e-post (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) eller vanlig post (Sändebudet / SLEF-Media, Strandgatan 22 B, 65100 VASA).

Vägen är målet. I många sammanhang är uttrycket ”vägen är målet” aktuellt, och så är fallet definitivt här. Så ta vara på gemenskapen med Guds ord!

Kontaktperson för bibelkampanjen:
Förlagschef David Forsblom
e-post: dDen här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
tfn: +358 50 408 6989