Kurs i förbön, Vasa

Från lördag 09.11.2019 10:00 till söndag 10.11.2019 18:30

Varmt välkommen till en kurs i förbön!

Genom att ge och få personlig förbön verkliggörs Guds omsorg, kärlek och barmhärtighet i den kristna gemenskapen. För dig som vill lära dig något om att be för andra ordnar SLEF, Efo och SLEF Vasa en kurs i förbön den 9–10 november 2019 på EC.

Kursen behandlar bönens och förbönens teologi, förberedelse inför ledning av personlig förbön, allmänna ämnen som berörs i förbönen samt förebedjarens efterarbete. Kursen ger verktyg för att fungera som personlig förebedjare under mötes- och gudstjänsttillfällen samt i hemgrupper och mindre grupper. Kursen ger också förberedelse för andra uppdrag i förebedjartjänst, t.ex. i att fungera som medvandrare på SLEF:s familjeläger.

Som ledare för kursen fungerar SLEF:s verksamhetsledare Albert Häggblom* och ungdomsarbetsledare Tom Wiklund**. De har tillsammans utarbetat en kurshelhet och har tidigare dragit ett flertal kurser i ämnet. Anmäl dig senast 1.11 till kurssekreterare Carolina Djupsjöbacka, tfn 010 327 1612, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Detaljprogram och pris för kursen annonseras bl.a. i SLEF Vasas kanaler och i Sändebudet under höstterminen 2019.

Kursen pågår kl. 10–21 på lördagen. På söndagen blir det praktik under Centrumkvällen.

Välkommen med!

Kontaktperson: kurssekreterare Carolina Djupsjöbacka, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 010 327 1612.

---

 *Albert Häggblom bor i Ytteresse med sin familj. Han har ett förflutet som bl.a. missionär och församlingspräst och arbetar numera som verksamhetsledare för SLEF. Tycker om människomöten och ledarskapsfrågor. Kopplar av med motion och familjeliv. Kan inte leva utan daglig bibelläsning.

**Tom Wiklund är ungdomsarbetsledare i Kronoby församling. Han har gått kyrkans arbetshandledningsutbildning och är intresserad av frågor som har att göra med själavård och omsorgsarbete.