Välkommen med på "På rymmen" i Iso-Syöte.

iso-syöteFredagen den 11 mars åker vi iväg med buss till Iso-Syöte, varifrån vi fortsätter på skidor till Ahmatupa som ligger 8 km från skidcentret. Ahmatupa kommer att vara vår lägerbas under det förlängda veckoslutet.
Vi inkvarterar oss och sover där första natten, andra dagen förbereder vi oss för "På rymmen" som inleds klockan 13.00 på lördag och avslutas klockan 16.00 på söndag. Efter att rymmandet och jagandet är över tar vi det lugnt vid Ahmatupa, badar bastu och berättar om våra fina upplevelser ute i skidspåren. På måndagen packar vi ihop våra saker och skidar tillbaka till Iso-Syöte där vi åker i slalombacken fram till klockan 16.00 då bussen startar hemåt.
Under tillfället kommer vi att få ta del av bibelstudier utgående från Jakobs brev av David Forsblom.

Vad är då "På rymmen"!?

skidning2

I programmet finns ett gap mellan lördag kl. 13 och söndag kl. 16! Däremellan går "På rymmen" av stapeln. Man delas in i flera mindre lag, packar väskorna och skidar iväg. En timme efter att rymmarna har rymt, startar jägarna som försöker ta fast lagen. Rymmandet pågår under ett drygt dygn och under tiden skall lagen utföra olika uppgifter och tillbringa natten på något gömt ställe (t.ex. en lada, under en gran eller i en bivack). Lagen skall hålla sig inom ett visst område som är utmärkt på deras karta. De får minuspoäng varje gång de blir fasttagna och pluspoäng för varje utförd och godkänd uppgift. Om lagen är uppmärksamma kan de hitta gömda bonusuppgifter och få extra mycket poäng! Det låter kanske farligt och spännande – men om du tar bort farligt, så lämnar enbart spännande kvar. Spännande, det är vad "På rymmen" är!

Här finns mera info och program!

Här hittar du förslag på utrustning som behövs för "På rymmen"!

Anmälningstiden har gått ut!

skidning3