Stenlund-Goran-11.09.13-0Göran Stenlund, verksamhetsledare
E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mobil:  +358 50 349 3521

När den arma jordens tid förgår / lever Kristus likväl år från år.
 /
Och vad fruktar vi om han är vår / i de växlande tider. (Psalmb. 42:1)

År 2013 hade det förflutit 50 år sedan det händelserika året 1963:
• Den 28 augusti höll pastor Martin Luther King sitt berömda tal I Have a Dream i Washington, D.C. • Exakt två månader senare, den 28 oktober, anlände Evangeliföreningens första Kenyamissionärer, Gustav och Märta Norrback, till landet Kenya. • Drygt tre veckor senare, den 22 november, sköts USA:s president, John F. Kennedy, ner på öppen gata i Dallas, Texas. • Exakt samma dag dog en av världens mest kända kristna tänkare och författare, C. S. Lewis, fridfullt och stilla i sitt hem i Oxford, England.

Om allt detta skulle det finnas mycket att säga. Här ska bara konstateras att C. S. Lewis var ett exempel på den intressanta grupp människor som börjat som ateister, men slutat som kristna bekännare.

I sin berömda bok Kan man vara kristen? konstaterar Lewis att kärnan i den kristna tron är, att Kristus har dött för oss. Hans död har renat oss från våra synder. Det är kristendom, säger Lewis. Det är vad vi kallas att tro på.

Kring det budskapet vill också Svenska Lutherska Evangeliföreningen (SLEF) samla unga och gamla i Finland, Estland, Kenya och Främre Asien.

Välkommen med i den välsignade uppgiften!