Anden-och-ambetet-2– Minnesbilder och dokumentation rörande väckelse och kyrka 1960–2015

Författare: Erik Vikström
Pris: 28,00 €

Sidantal: 328
Bindning: Mjukband

Förlag: Kyrkohistoriska arkivet vid Åbo Akademi

ISBN: 978-952-12-3399-9

I denna bok presenterar biskop emeritus Erik Vikström sina personliga upplevelser av både spänningen och samspelet mellan väckelse och kyrka.

Det är en medryckande berättelse med många dramatiska inslag. Vi får ta del av en tidigare opublicerad dokumentation av den femte väckelsens uppkomst och utveckling och vi får djupa och berörande inblickar i det andliga ledarskapets utmaningar under Vikströms tid som biskop i Borgå stift åren 1983–2006. Det går en vid båge från tiden som lekmannapredikant och evangelist – via inre mission och yttre mission, församlingstjänster och biskopsämbete – till pensionärsårens frivilliginsatser som missionär och bibellärare.

Boken om Anden och Ämbetet intar en given plats i dokumentationen av en synnerligen kreativ och händelserik era i såväl stift som kyrka.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Bakom-varje-fonster-bor-ett-hjarta-2Författare: Soheila Fors
Pris: 7,00 €

Sidantal: 204
Bindning: Pocket

Förlag: Libris Förlag

ISBN: 978-91-7387-590-5

Människorättskämpen Soheila Fors ger, i denna bok, sin röst åt tio olika livsöden från ett Sverige som inte lyckas erbjuda mänskliga rättigheter åt alla. Det är kvinnor, unga par och barn som hon har mött på skyddade boenden, i skärrade telefonsamtal, i brev med rop om hjälp och när hon varit ute och talat om det som är hennes dröm: Ett Sverige där alla människor är lika mycket värda och där alla får välja sitt eget liv.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Barnet-fran-ingenstans-2Författare: Kari Rosvall, Naomi Linehan
Pris: 7,00 €

Sidantal: 229
Bindning: Pocket

Förlag: Libris Förlag

ISBN: 978-91-7387-543-1

Var är du född? Den enkla frågan kunde Kari Rosvall inte svara på förrän hon var 64 år. Fram till dess levde hon i ovisshet om sin mörka bakgrund. Hon var resultatet av en förbindelse mellan en norsk kvinna och en tysk man och togs omhand för att bli Hitlers ”barn”. Kari var ett av de tiotusentals norska barn som ingick i Projekt Lebensborn, nazisternas försök att bevara en ren, arisk ras.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

David-Wilkerson-2– Korset, stiletten och mannen som trodde att allt var möjligt

Författare: Gary Wilkerson och R.S.B. Sawyer
Pris: 27,00 €

Sidantal: 344

Bindning: Inbunden

Förlag: Bornelings Förlag

ISBN: 978-91-7317-220-2

David Wilkerson, en mager predikant från Pennsylvanias landsbygd, gav sig in i slummens värld i New York City på 1950- och 60-talet, och han räddade många från missbrukets djupa misär till frälsningens höjd. Under de följande femtio åren vände han sin blick till de utslagna, de bortglömda och de utstötta i resten av landet.

Wilkerson hade ett radikalt synsätt, för han var övertygad om att Gud kunde – och skulle – göra stora ting bland de förkastade och förlorade. Han stod för en envishetens motkultur, för han vägrade att ge upp hoppet om människorna på gatan, även när de ibland själva hade gett upp.

Wilkerson tog med sig en kombination av ”tuff kärlek” och evangeliet till gatorna i Amerikas mest kriminellt belastade stad, och historiens början finns beskriven i hans bästsäljande bok Korset och stiletten. Nu kan du läsa hela fortsättningen, berättad av hans son Gary.

David Wilkerson är en gripande skildring av lidande, hopp och passion och den kommer att utmana dig att ta Guds kallelse att älska de minsta ibland oss på djupaste allvar.

Läs recensionen ur Sändebudet.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

De-sista-kristna-2Berättelsen om de förföljda, de som flytt och de som vägrar ge upp

Författare: Klaus Wivel
Pris: 30,00 €

Sidantal: 262
Bindning: Inbunden

Förlag: Marcus Förlag

ISBN: 978-91-7999-624-6

Författaren berättar historien om vår tids paria, de kristna i Mellanöstern. Där innebär en tilltagande islamism, gamla stridigheter, religiösa oenigheter, territoriala konflikter och ständig misstro att hundratusentals människor under de senaste årtiondena har blivit förtryckta, trakasserade, förföljda och fördrivna. De sista kristna är deras berättelse.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Den-himmelske-mannen– Bibelns mirakler i vår tid

Författare: Broder Yun och Paul Hattaway
Pris: 19,50 €

Sidantal: 280

Bindning: Mjukband

Förlag: Ljus i Öster

ISBN: 978-91-980982-2-8

Berättelsen om Broder Yuns liv är som en fortsättning på Apostlagärningarna.

Broder Yun och många med honom får betala ett högt pris för sin tro. De vill följa Jesus Kristus oberoende av vad det kommer att kosta.

Läs en kort recension!

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Den-som-hittar-sin-plats-2Författare: Tomas Sjödin
Pris: 17,00 €

Sidantal: 223

Bindning: Inbunden

Förlag: Fontana Media / Libris Förlag

ISBN: 978-951-550-834-8

Hur hittar man sin plats? Hur vet man att man hamnat rätt? Författaren Tomas Sjödin söker efter svaren och tar hjälp av en förebild och tvillingsjäl – han som också hette Tomas och kallades Tvivlaren.

Sjödin låter oss följa med på en högst personlig resa som börjar i barndomens Kramfors och tar oss till italienska Abruzzo, till Tiberias vid Gennesarets sjö, till Potsdam utanför Berlin och till indiska Kerala – i spåren efter den historiske Tomas som kastade loss för sitt livs kanske största äventyr.

Fram växer en hoppfull berättelse om tvivel och övertygelser, om rätten att ifrågasätta, om att resa i vindens riktning, om att gå fast man inte vågar, om att leta efter sitt livs "ja" och till slut hitta sin egen plats.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Det-ar-mycket-man-inte-maste-2– 77 texter om kärlek, tid och tro

Författare: Tomas Sjödin
Pris: 7,50 €

Sidantal: 188

Bindning: Pocket

Förlag: Fontana Media / Libris Förlag

ISBN: 978-91-7387-495-3

I Det är mycket man inte måste syns kampen mot tillvarons alla onödiga krav, men också kärleken som kan förvandla måsten till längtan. Här finns tron som letar sig in i livets alla vrår och som faktiskt hör ihop med allt det där andra.

Här är 77 texter om kärlek, tid och tro.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Djupt-nere-i-morkretDen sanna berättelsen som 33 män instängda i en gruva i Chile – och miraklet som räddade dem

Författare: Héctor Tobar
Pris: 7,50 €

Sidantal: 383
Bindning: Pocket

Förlag: Libris Förlag

ISBN: 978-91-7387-479-3

33 gruvarbetare blev fast under jord när San Joségruvan i Chile rasade 2010. De blev levande begravda 700 meter ner. Familjerna vid Hoppets läger, liksom mer än 1 miljard människor över hela världen, följde under 69 dagar deras öde och den dramatiska och komplicerade räddningsauktionen.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Driven-av-karlek-2Författare: Bruce Olson
Pris: 3,00 €

Sidantal: 230

Bindning: Pocket

Förlag: Libris Förlag

ISBN: 978-91-7387-240-9

Bruce Olson har inte ens fyllt 20 år när han ger sig av mot Sydamerika. Han skall berätta om Jesus för motilonerna, en primitiv och enligt rykten mycket fientligt sinnad indianstam i ett stort djungelområde. Bruce Olson är övertygad om att just dessa människor behöver höra om den Gud som älskade världen så mycket att han gav den sin ende son.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›