Mamman-mordet-och-2 En sann berättelse

Författare: Debra Moerke med Cindy Lambert
Pris: 18,50 €
Sidantal: 317
Bindning: Inbunden
Förlag: Sjöbergs Förlag
ISBN: 978-91-88927-34-7

Ett barn försvinner ...
En fostermamma ställs inför ett omöjligt val ...
Ett barns framtid står på spel ...

När Debra Moerke och hennes man Al beslutade sig för att bli fosterföräldrar, kunde de aldrig föreställa sig hur deras liv skulle förändras. Debra blev särskilt fäst vid en liten flicka: fyraåriga Hannah. Hon älskade henne och gjorde allt hon kunde för att få Hannah att känna tillit och trygghet. Men när Hannah återvände till sin biologiska mamma Karen dröjde det inte länge förrän Debras värsta farhågor besannades.

Debra var så tyngd av fasa och sorg att hon inte trodde hon klarade mer. Då fick hon ett telefonsamtal från fängelset. Karen, inspärrad på livstid, var gravid och hade en chockerande fråga.

Mamman, mordet och det otänkbara mötet är en osannolik men sann berättelse om tro, familj och en resa mot till synes otänkbar förlåtelse. Det är en berättelse som testar gränserna för det mänskliga hjärtat och i slutändan ett fängslande vittnesbörd om hur villkorslös kärlek kan förvandla även de mörkaste nätter till hoppfyllda morgnar.

Ur boken
Jag stirrade ett ögonblick på den gula telefonen, nästan rädd att lyfta på luren med tanke på alla dåliga nyheter jag fått på kort tid. Jag kunde inte föreställa mig vem som ringde så här tidigt. Så sprang jag snabbt fram till telefonen innan den väckte alla i huset.

”Hej, detta är Natrona länshäkte”, sa en inspelad röst. ”Ni har ett betalsamtal från en intern. Vill ni betala avgiften svara ja nu. I annat fall lägg bara på luren.”

En intern? Det gick runt i magen, och det for som en stöt genom kroppen. Jag kunde bara tänka på en intern – den jag tänkt på hela natten. Det sprängde i huvudet, och käkarna stelnade. Tror hon verkligen att jag tänker betala samtalet och prata med henne? Är hon galen?

Tankarna rusade runt i huvudet när jag tog luren från örat och tänkte lägga på.

”Aldrig livet”, viskade jag.

I samma sekund slog mig en tanke. ”Skulle jag svara om hon ringde till mig?” Jag kände igen rösten: Jesus. Jag stelnade till.

”Du är mina händer och fötter och min röst. Är du mitt sändebud eller inte?”

Jag visste att jag måste svara. ”Herre, var med mig. Detta klarar jag inte på egen hand”, viskade jag. Med ögonen vända mot himlen hörde jag mig själv tydligt säga ett ja både till den automatiska telefonsvararen och till Jesus.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›