Alla-ni-som-ar-tyngda-2Författare: Hanna Christenson
Pris: 12,00 €
Sidantal: 288
Bindning: Mjukband
Förlag: Semnos Förlag
ISBN: 978-91-88771-23-0

Jenny har svårt att förstå vad som gick snett. Hon fick bibliotekariejobbet hon drömde om, hon är uppskattad för sitt engagemang i kyrkan och hennes vänner är glada att ha någon som alltid lyssnar. Så varför känner hon sig så trött? Som om hon skulle kunna falla ner i soffan hemma i lägenheten och sova ett helt år?

I kyrkan träffar Jenny den nyinflyttade och charmige Filip, men hon har inte utrymme för en romantisk relation i sitt liv. Särskilt inte nu när hon har bestämt sig för att starta en bokcirkel för ungdomarna som hänger på biblioteket i väntan på bussen varje vecka. Frågan är bara hur hon ska få dem att inte rusa åt andra hållet när hon kommer med förslaget.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Allt-har-en-borjan-2Författare: Karen Kingsbury
Pris: 10,00 €


Sidantal: 287
Bindning: Mjukband

Förlag: Semnos Förlag

ISBN: 978-91-87827-84-6

Från Karen Kingsbury kommer en ny fristående bok om familjen Baxter som berättar historien om hur John och Elizabeth träffades och blev förälskade.

Från första stund var de som förutbestämda för varandra. Deras virvlande romans startade när de var unga studenter och varade i nästan trettio år – fram till Elizabeths död i cancer. John Baxter får frågan om att berätta om sin kärlekshistoria med Elizabeth, och hur allting började, för sitt barnbarn Coles skolarbete. Men John är inte säker på att han kan göra det. Saknaden känns helt enkelt för stor. Men med själ och hjärta går han ändå tillbaka till minnen och miljöer han inte tänkt på eller besökt under årtionden. Tillbaka till de trevande första ögonblicken, men också till den hemliga hjärtesorg som förde John och Elizabeth tillsammans.

Vare sig du möter familjen Baxter för första gången, eller om du har följt familjen i de tidigare böckerna i Försoningsserien, Förstföddserien och Gryningsserien, kommer Allt har en början att gripa tag, beröra och påminna dig om betydelsen av kärleksfulla familjeband.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Allting-nytt-2Författare: Lynn Austin
Pris: 9,00 €


Sidantal: 384

Bindning: Mjukband

Förlag: Bornelings Förlag

ISBN: 978-91-7317-192-2

Josephine kämpar för att bygga upp sitt liv igen när hon tillsammans med sin familj återvänder till plantagen i Virgina. Men det går inte att förneka att kriget har förändrat allt, familjens hus och mark har förlorat sin prakt, Josephines far och bror har stupat och hennes överlevande bror Daniel är en bitter och nedbruten man.

Kan hoppet – och en sargad tro på Gud – överleva i all förödelse?

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Brand-mark-2Författare: Amanda Mattsson
Pris: 22,00 €
Sidantal: 336
Bindning: Mjukband
Förlag: Bornelings Förlag
ISBN: 978-91-7317-258-5

Systrarna Noomi och Alicia är uppvuxna i Kenya men bor sedan föräldrarnas tragiska bortgång hos sin mormor i Sverige. En dag dyker ett brev upp och rör om deras tillvaro. Brevet är från Kenya och handlar om en försvunnen pojke. Vilken koppling har pojken till deras familj och vart har han tagit vägen ? Noomi återvänder till Kenya för att söka efter pojken och samtidigt försöka finna svar på de frågor hon har kring föräldrarnas död. Hennes väg blir farofylld och svår. I Sverige söker Alicia efter sig själv. Kommer de båda systrarna att hitta det de söker ?

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Chansen-2Författare: Karen Kingsbury
Pris: 10,00 €


Sidantal: 343

Bindning: Mjukband

Förlag: Semnos Förlag

ISBN: 978-91-86735-74-6

Dagen innan Ellie flyttade från Georgia till Kalifornien, satt hon och hennes bäste vän Nolan under att gammalt ekträd och skrev brev till varandra som de sedan grävde ner. Tanken var att de skulle återvända, gräva upp asken och läsa breven elva år senare.

Datumet närmar sig, men mycket har förändrats.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Den-jag-ar-med-dig-2Författare: Robin Lee Hatcher
Pris: 20,00 €
Sidantal: 308
Bindning: Mjukband
Förlag: Semnos Förlag
ISBN: 978-91-88771-74-2

För ett brustet hjärta är ett litet steg mot kärlek ett stort steg i tro.

När Jessica Mason möter Ridley Chesterfield är det verkligen inte kärleken hon letar efter. Jessica har avskärmat sig från både Gud och sina närmaste. Hon lever ännu i chocken efter det fruktansvärda som drabbat henne, en smärta som är djupare än någon kan ana eftersom hon dessutom bär på hemligheten av hennes mans otrohet. 

Ridley Chesterfield måste till varje pris undvika en politisk skandal. Han flyr till Hope Springs, Idaho när hans goda namn och rykte riskerar att smutsas ner av medias hetsjakt efter att en personlig fiende vill se hans karriär söndersmulad. Det sista Ridley behöver nu är en relation, men när tillfälligheter leder till en vänskap med en tillbakadragen granne börjar han undra om hans tillfälliga tillflykt till småstadsidyllen kanske kan bli mer av en långsiktig destination.

När Jessica börjar läsa i sin gammelmorfars bibel upptäcker hon band till en man hon aldrig lärde känna. Kan de understrukna bibelverserna och de ord han antecknade i marginalerna öppna hennes hjärta för Guds helande? Kan den gamla familjebibeln visa på sanningar som överbryggar generationer och berätta om en tro som har kraften att förvandla familjer för alltid?

En familjebibel. Två sårade hjärtan ... och en tro som bär i generationer.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Den-tomma-ramen-2Författare: Boris Salo
Pris: 25,00 €


Sidantal: 168
Bindning: Mjukband

Förlag: ViBoSa

ISBN: 978-952-5607-41-3

En själavårdsroman.

En kyrka utan altartavla i mer än 60 år utgör den historiska bakgrunden i denna fiktiva berättelse.

Äntligen ska församlingen få sin altartavla. Händelsen och tavlans budskap väcker frågor och reflektioner – aktuella då och nu.

Finns också som ljudbok, 30 €

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Duggregn-2Författare: Hanna Christenson
Pris: 8,50 €


Sidantal: 236
Bindning: Mjukband

Förlag: Semnos Förlag

ISBN: 978-91-85367-96-2

Alexander har i hemlighet beundrat Michaela sedan första gången han såg henne. En vecka innan studenten tar han mod till sig och bjuder ut henne. Men deras kväll tillsammans slutar på ett sätt ingen av dem någonsin kunnat föreställa sig. Tre år senare, mot alla odds, träffas de igen. Men tre år senare är ingenting längre som förut.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Drommarnas-bro-2Författare: Karen Kingsbury
Pris: 19,00 €


Sidantal: 153

Bindning: Mjukband

Förlag: Semnos Förlag

ISBN: 978-91-86735-67-8

Drömmarnas bro är en hjärtevärmande berättelse om förbjuden kärlek, vänskap, lojalitet och Guds fantastiska nåd.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›

Dromvandraren-2Författare: Tomas Wallengren
Pris: 15,00 €
Sidantal: 320
Bindning: Mjukband
Förlag: Sjöbergs Förlag
ISBN: 978-91-88927-17-0

Adam, en känd Youtuber och äventyrare, vaknar upp efter en svår olycka och minns inget av sitt tidigare liv. Allt och alla är borta, till och med hans tjej och reskamrat runt jorden, Jenny. Adam tillfrisknar och märker att han vet saker om människor, sånt som han inte borde veta ... och så kommer drömmarna, lika påtagliga som verkligheten. De skakar om honom och fascinerar och de verkar ha ett syfte. Det var just en sån dröm som ledde honom till New York. Och till Katie.

Mörka hemligheter nystas upp och Adam dras in i ett drama på liv och död. Minnesbilder från olyckan och tiden före framträder; vissa alldeles häpnadsväckande, andra djupt smärtsamma. Allt är inte som han först tror och den starkaste kraften, kärleken, finner en oväntad väg.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›