Betlehem-13.10.25a-SJKJulkort är aktuella året om för den som sänder begagnade julkort till barnen i Kenya. Man kan när som helst under året sända försändelser till Kenya med gamla julkort och pålimmade bibelverser.

Gör så här:

1. Samla ihop julkort, egna och andras.

2. Sortera ut sådana som inte har lämpliga motiv ur en afrikansk miljös synvinkel. Tomtar och snögubbar är obekanta i Afrika. Främst behövs kort med det riktiga julevangeliet som motiv: Josef och Maria med Jesusbarnet i stallet, herdarna på ängen, och de vise männen och stjärnan. Andra motiv som också används mycket är ljus, Biblar, kyrkor och änglar. Om det ännu behövs, kan man fylla på med mer alldagliga motiv som vinterlandskap, fåglar och blommor.

3. Skaffa bibelverser att limma på kortens framsida. Ring till SLEF:s kansli i Vasa, tfn +358 (0)50 400 9135, eller ta kontakt via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Etiketterna med bibelverser ges i ark med 33 etiketter på var, ett ark för varje julkortsmotiv. Etiketterna är gratis. Ange vilka motiv du behöver verser för, och ungefär hur många. Bibelverser finns för följande motiv:
Julkort-001   –  Jesu födelse
   –  ljus
   –  änglar
   –  Biblar/kyrkor
   –  skapelsen

4. Klistra fast bibelversen på kortets framsida, på en lämplig plats.

5. Posta korten till Kenya:

       To SLEAF
       Sunday School Secretary in Lake Diocese
       P.O. Box 2257
       40141, KISUMU
       KENYA

OBS! Sänd julkorten i brev som ser ut som ”vanliga brev”, för att inte väcka nyfikenhet i posten. Stora, tjocka kuvert gör att den som tar ut breven måste betala tull. För att undvika detta är det bäst att sända julorten i flera skilda brev, om man har många. En bra regel är att skicka ca 25 st i ett vanligt kuvert. Det motsvarar 100 g.

Tack för att du hjälper till i det här viktiga arbetet!
Be för dem som får läsa Guds ord på dessa kort!