14.07.24-SEKL-4Dagen efter dådet vajade flaggan på halv stång vid Folkmissionens centralkansli i Ryttylä.Två finländska biståndsarbetare utsända av Finlands evangelisk-lutherska folkmission (SEKL) dödades 24.7.2014 i Afghanistan.

De två kvinnorna arbetade för den internationella kristna biståndsorganisationen International Assistance Mission, IAM, som grundades år 1966 och verkar för att utveckla hälsovården och ekonomin i Afghanistan. Kvinnorna befann sig i en taxi i staden Herat i västra Afghanistan, när beväpnade män på motorcykel körde upp bredvid taxin och sköt kvinnorna till döds.

De båda biståndsarbetarna var väl förtrogna med Afghanistan. Den ena kvinnan hade kommit till landet år 1998, den andra kvinnan år 1999. Båda kunde det lokala språket och kände landets kultur och sedvänjor. Båda var engagerade i sociala projekt i syfte att dels förbättra kvinnors situation och utkomstmöjligheter, dels hjälpa människor med psykiska problem.

– Vi förlorade två utmärkta arbetare, som hade funnit Guds kärlek till oss i Jesus Kristus och som ville dela den med andra. Deras kallelse var att med samma kärlek som de själva hade erfarit få tjäna ett folk som lidit mycket, säger Folkmissionens ledare Mika Tuovinen.

– Vi kallar alla att be för offrens anhöriga och för Afghanistans folk, som våra arbetare älskade, säger Tuovinen.

Med anledning av det inträffade har SLEF sänt en kondoleans till Folkmissionen och till de avlidnas anhöriga.

Kondoleanser kan sändas till e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Kondoleanserna förmedlas vidare till offrens anhöriga.