Samburu-Dedication-Arrival-2019.12.14-BJernI Samburu, Kenya, hölls en stor fest den 14 december då Nya testamentet på samburuspråket gavs ut. Festen hölls på stadion i Maralal och samlade 2500 personer. Gäster från olika delar av Kenya deltog, liksom gäster från USA och Finland. Nya testamentet gavs ut både i tryckt version och i audioformat. Det är fråga om den första bibelöversättningen inom samburufolkstammen någonsin. Också den första ordboken på samburu–engelska gavs ut.

Utgivningsfesten inleddes med en procession där samburuer och gäster tågade genom stan. Under festen på stadion hölls tal, körer uppträdde och det dansades äkta samburudans i flera omgångar.

Nya testamentena bars in i lådor av en kortege med åsnor. Utgivningen präglades av en genuin glädje över att samburufolket äntligen får Guds ord på sitt eget språk. Till sist köade folk för att få sitt första Nya testamente. Upplagan på totalt 5000 exemplar blev snabbt slutsåld redan under festligheterna. En ny upplaga kommer att tas.

Se mera här!

Samburu-Dedication-asnor-2019.12.14-BJern