Sandberg-Helena-2Helena Sandberg, branschsekreterare, Helsingfors
E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För ungefär två år sen var det mycket tal om bloggande, i alla fall där jag rörde mig. Kanske jag också ska?  I alla fall nån gång. Jag hade hört att det bra om en blogg har ett speciellt tema, i synnerhet om man vill ha många läsare. Inte för att det är något jag strävar efter, men om jag någonsin ska börja blogga, är det nog om mitt Afrika, tänkte jag. Då är det kanske bra att registrera sig redan nu? Sagt och gjort.

En blogg behöver ett namn. Det mest självklara var förstås upptaget, både på svenska och engelska. Men på swahili var det ledigt! Afrika yangu, med betoning på i:et. Och vad är mer passande än det, eftersom mitt Afrika utgörs främst av Östafrika, där swahili talas i många av länderna.

Då för två år sedan skrev jag såhär i fältet för beskrivning av bloggen: Med huvudet i Finland, hjärtat i Kenya och en fot i varje land. Inom ett par veckor kommer jag under några månader framöver att också fysiskt få befinna mig där största delen av mitt hjärta finns. Få se vad som då händer med de övriga kroppsdelarna? Kanske är det i alla fall läge att skriva lite här när jag nu en gång har en blogg.

För att läsare ska orka följa med en blogg lär det också vara viktigt att det kommer nya inlägg någorlunda regelbundet. Men den regeln tänker jag inte över huvud taget känna någon press över att följa. Tiden, inspirationen och de tekniska möjligheterna får bestämma den saken. På många platser i Afrika är nämligen det som ska föreställa ett network mer ett not-work, som någon uttryckte det.

*

(http://afrikayangu.wordpress.com/ 17.9.2014)