Stodring-Gadda-0Eva Gädda, missionär i Kenya
E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allt är inte rosor jämt. Det måste vi ju säga. Det är intensivt och tröttsamt mellan varven. Det är barn som befinner sig i en helt ny omgivning med helt nya spelregler. Det är vuxna som ska hinna med, och helst hinna före. Det är varmt och någon är alltid hungrig, törstig eller trött. Det grälas bland barn och det grälas mellan vuxna och barn. Hur väl vi än vill och försöker.

Idag var mera en sån dag. Intensivt, tröttsamt och varmt. Vi firade gudstjänst i den lutherska kyrkan, åt ute och tillbringade eftermiddagen med Dahlbackas på vår veranda. Under tiden lekte barnen i solskenet och vi försökte få andlig föda på vårt eget modersmål. Det behöver vi. Jag och Anna tog en kvällspromenad, vi i familjen Gädda hade ett familjeråd (tårar fälldes, röster skärptes), vi skypade med familjen i Finland och nu ligger barnen i sina sängar. Två sover, en (den allra minsta och numera nappfria) ligger i sin säng och läser ”anka”. Jo, Kalle Anka. Det är hans nya sätt att somna. Flera eftermiddagar i rad har han somnat med ”anka” tidningen i handen eller över ansiktet. Nu testar vi samma procedur inför natten. Jag är skeptisk, men har gärna fel.

Det var den här dagen. Lite för intensiv, lite för varmt, lite för lite vila. Och ändå helt okej. Det kan inte vara solsken och guldkant hela tiden. Det går upp och ner. Och även om vi sådär ytligt sett har landat och hittat en vardagsrytm så är vi långt ifrån hemma på den här platsen. Vi anpassar oss. Vi befinner oss mitt i förändring. Det tar tid och det tar kraft.

Det måste det få göra. Det får det göra. ”Folk låter förändringar ta alldeles för lite tid”, sa ju Ove klokt här för några månader sedan. Då bodde vi i Skata och var ute på promenad hela familjen. Det var ett annat liv.

(http://kvintettfamilj.wordpress.com/ 19.1.2014)