KNilsson-Kerstin-08.07.18-1erstin Nilsson, missionär i Kenya
E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ingrid Jern och jag har varit en sväng till Itierio. Vi behövde båda fylla på lagren med böcker att sälja, speciellt söndagsskolmaterial. Vi fick också möjlighet att träffa och hälsa på några av ledarna och arbetarna där. Roligt.

Bland dem vi träffade var också en präst och en evangelist från en församling i närheten. Ingrid var på besök där i söndags, och de var glada att träffa henne och tacka för att hon varit där.

När evangelisten såg mig, började han prata om HWEC-workshopen [Healing Wounds of Ethnic Conflicts / Att hela såren från etniska konflikter] som vi hade på Atemo Bible College (ABC) i augusti 2012 under evangelistkursens sista vecka. Han tyckte den varit mycket bra och ville vi skulle besöka hans församling med den undervisningen.

Häromdan mötte jag pastor Benson Otieno, som är rektor på ABC. "Ni ska komma nästa termin", sa han, "och ha den workshopen ni hade 2012!"

Det är roligt att de som sett och varit med om workshopen uppskattar den. Och att vi förhoppningsvis får ta den vidare.

Be om vishet i planeringen! Be för planeringsteamet, om vishet, enhet, ledning för framtiden. Be att Herren visar mig min plats i arbetet!

Om du vill följa speciellt försoningsarbetet i förbön, så anmäl dig till mail-listan genom att maila mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Jesus säger: Ett rike som är splittrat blir ödelagt, och en stad eller en familj som är splittrad kommer inte att bestå. (Matt 12:25) Kan vi finna något tydligare ord som visar hur viktig försoning är? För mig blev det i alla fall en uppmuntran och en uppmaning att fortsätta be och arbeta för försoning.

(http://www.elmbv.se/blogg/?author=4/ 13.2.2014)