Gula-blommor-03.06.24e-JonathanSOm du i samband med en bemärkelsedag vill samla in pengar till något av SLEF:s arbetsområden i utlandet eller i hemlandet – gör då så här:

1. Välj ut ett ändamål som du vill samla till. (Titta till exempel på SLEF.s webbplats.)
2.

Formulera en infotext om din insamling. Meddela denna info på lämpligt sätt till dina vänner och bekanta, till exempel genom en tidningsannons, vanlig post eller ett e-brev.

Avsnittet om insamlingen kan du formulera så här:
… I stället för gåvor kan en inbetalning göras till förmån för SLEF:s ________-arbete.
Konto:  FI45 4055 1120 0020 96, BIC: HELSFIHH
Mottagare:   SLEF
Meddelande:  ”NN XX år
” [där NN = födelsedagsbarnets namn, till exempel "Pelle 50 år"]"

3.

Sänd nedanstående information till SLEF, Skarpskyttegatan 13 A 3, 00120 Helsingfors, eller per e-post, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det går också bra att ringa, tfn (09) 6811 5620.

”I samband med min bemärkelsedag önskar jag komma ihåg SLEF:s ____________________-arbete. I ett upprop har jag bett dem som vill komma ihåg mig att betala in en summa till SLEF:s konto FI45 4055 1120 0020 96, BIC: HELSFIHH, märkt med meddelandet: ”NN XX år”. [NN står för födelsedagsbarnets namn]. Tidpunkten för bemärkelsedagen är ____________.”

Avsluta detta infomeddelande till SLEF med ditt namn och dina kontaktuppgifter.

När insamlingen är avslutad, skickar SLEF som tack för gåvan, till den som firat, en sammanställning över de gåvor som kommit in.