EvangeliVox-19.06.29-GoranS-6.jpg

Välkommen med på Paddling och På rymmen med Team Polstjärnan (TP) 24–25.9.2022!

På programmet står paddling och på rymmen, en lek där deltagarna i små grupper försöker undkomma jägare och samla poäng genom att lösa uppgifter. Ingen erfarenhet krävs! Mer information nedan.

Klicka här för att anmäla dig senast söndag 18.9.2022!

Kontaktperson: Leo Byskata
Telefon: 050 495 8777
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Paddling med TP 2022 s1

0E24A8EC-962D-493D-8575-45DC8A695873

Under hösten ordnas mässor i Åbo i Lutherin Kirkko, Trädgårdsgatan 8a, varannan söndag kl. 15. Välkommen att fira mässa tillsammans! Efteråt har vi i regel kyrkkaffe dit man är varmt välkommen.

Frågor? Kontakta Simon Jern, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller +358 45 120 3950.

Hogmassor-Abo-ht2022

Karaweekend-2022-banner

I månadsskiftet september–oktober ordnas på lägerområdet Klippan i Monäs, Nykarleby, en karaweekend för män i alla åldrar. Medverkande är bland andra Pasi Palmu, Thomas Ahola och Dana Fagerholm. För mer information om weekenden och programmet, se denna flyer (PDF-format)!

Anmälningstiden gick ut 11.9.2022.

Kontaktperson för karaweekenden är SLEF:s hemlandsledare Tomas Klemets (050 581 8058, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).

2

 3 kopia 3

 

Hjärtligt välkommen med på höstläger på Klippan i Monäs, Nykarleby.

Detta läger är för ungdomar och unga vuxna (högstadieåldern–30 år). Förra året hade vi ett liknande koncept som var mycket uppskattat av lägerdeltagarna. Därför kör vi ett liknande läger i år igen och vi ser verkligen framemot att träffa just dig där. 

Ett läger under hösten kan komma som ett skönt avbrott i vardagen. Lägerdagarna kan komma som en behövlig paus, en paus där man får göra trevliga aktiviteter, äta god mat, umgås med vänner och Gud. Dagarna på Klippan brukar även leda till att man lär känna nya kristna vänner och får ta del av goda bibelstudier. Vår förhoppning och bön är att du ska få trivas och ha roligt i en trygg gemenskap. 

Lägrets tema är "Människofiskare" och Bibelstudierna hålls av Magnus Dahlbacka från Kronoby. 

Lägret innehåller även varierande seminarier (om bl.a fiske och frisbeegolf), nattcafé, bastu, olika spel, avslappnat och roligt program, musik, minispa för dig som vill ha handvård + ansiktsmask (5 €), andakter, lovsång och bön. Ni hör ju, denna helg vill man bara inte missa!!!

Vi kör igång lägret med DROP-IN KL 18.00 fredagen den 7.10 och avslutar på söndag eftermiddag. Mer info och programblad kommer snart.

Lägrets pris: 60 € (55 € med syskonrabatt).

Ta med dig: Bibel (det går även bra att ladda ner bibelappen på din telefon), underlakan, lakan/sovsäck, örngott, handduk och toalettsaker, ullsockor eller innetofflor (kan vara kallt på golven), bekväma och varma kläder. Om man vill köpa något gott från Nattcaféet kan man betala kontant el via MobilePay.  OBS! Det finns även möjlighet att köpa fiskedrag på lägret. 

 

Seminarier:

1. Info om fiske med Frank som har en fiskebutik i Larsmo.

Frank berättar om hur man ska fiska, var man kan fiska, vilka drag man ska använda till vilken fisk, vad man gör med den fångade fisken, olika fisketekniker m.m. Under seminariet får vi även möjlighet att bekanta oss med olika fiskedrag och köpa hem några om man vill. 

 

2. Frisbeegolf med Hannes.

Hannes är en hejare på frisbeegolf. Han lär ut grunderna för dig som vill testa på att kasta frisbee på det vackra lägerområdet. Nybörjare och vana spelare välkomna!

 

3. Låtskrivande med Susanna.

Är du intresserad av musik? Kanske skriver du låtar själv eller vill testa på? Susanna berättar och inspirerar.

 

Anmäl dig senast 18.9 på denna länk (obs! max 70 lägerdeltagare)

 

Varmt välkommen!

//Lägerledarna Tanja Forsblom, Hannes Backlund och Charlotte Granlund

 

Har du frågor? Tveka inte att ta kontakt med Slef:s ungdomssekreterare Tanja Forsblom 050 360 9432 el. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hostbild-AnnaDahlbacka-6

SLEF Norra bjuder in till höstfest i Purmo 15-16.10!

Höstfesten ordnas som en mötesserie med samlingar i Emaus bönehus (Lillbyvägen 521), Purmo kyrka (Purmovägen 319) och Purmo kyrkhem (Purmovägen 315). Temat är Gud är trofast.

Programmet är planerat enligt följande:

Lördag 15.10 kl 19 kvällsmöte i Emaus bönehus
Alf Wallin, Ove Lillas, Niclas Nylund. Reflexspårning och stjärnkikare för barnen.
Kollekt till lägerområdet Klippan, MobilePay 32042 eller FI45 4055 1120 0020 96, meddelande Klippan

Söndag 16.10 kl. 10 högmässa i Purmo kyrka
Jimmy Österbacka (liturg), Tomas Klemets (predikan), Henrik Östman (kantor)
Kollekt till SLEF:s missionsarbete genom Pedersöre församlings avtalsmissionärer, MobilePay 20911 eller FI45 4055 1120 0020 96, meddelande YM

Lunch i kyrkhemmet

Söndag 16.10 kl. 13, eftermiddagsmöte i Purmo kyrkhem
Dennis Svenfelt, sång av barn, Nina Djupsjöbacka. SLEF:s 100 år uppmärksammas.
Kollekt till SLEF:s hemlandsarbete, MobilePay 77588 eller FI45 4055 1120 0020 96, meddelande HA

Välkomna från när och fjärran!

Istanbul-07.10.21-GoranS-6Ta chansen att besöka och uppleva Istanbul i gemenskap med SLEF under höstlovet 2022

Anmäl intresse helst i början av september:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer ...

Reklam parweekend 22

 

 

 3 kopia 4

 

 

Varmt välkomna på parweekend i EC i Vasa 19–20.11.2022!

Temat för helgen är Vardagspussel!
Denna helg passar par i alla åldrar, de som är gifta, sambo eller särboende. Helgen kommer att innehålla lättsamma och tankeväckande föreläsningar varvat med givande parövningar tillsammans med din partner.

Det blir också god mat, avkopplande kaffestunder, andakt och filmkväll. Under lördagskvällen kommer det att finnas möjlighet till samtal och förbön om ni som par har något ni vill diskutera.

Föreläsare för helgen är Tanja & Matti Forsblom, Emilia & Anders Holmberg och Carolina & Daniel Djupsjöbacka.

Vi kommer under helgen att prata om:
– Konfliktlösning
– Vardagsekonomi
– Prioriteringar
– Bra sex

Logi: Det finns möjlighet att övernatta i bekväma dubbelrum på EC Hostel/Efos internat. Varje rum har tillgång till egen toalett med dusch. Behöver man även övernatta från fredag till lördag är detta också möjligt för 57€ extra.

Pris:
– 199 € / par med logi
– 135 € / par utan logi (Kvällste och frukost ingår ej. Sover man hemma men önskar kvällste och frukost på plats kostar det 14 € / person.)

Anmälan senast sön 6.11.2022 på denna länk

Välkommen tillsammans med din partner på en avkopplande och givande helg!

Kontaktpersoner:

Carolina Djupsjöbacka, kurs- och konferenskoordinator vid Evangeliska folkhögskolan
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tfn: 010 327 1612

Tanja Forsblom, ungdomssekreterare
E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mobil:  +358 50 360 9432

skriftskola-2023-6

SLEF planerar i samarbete med Evangeliska folkhögskolan i Svenskfinland en lägerskriftskola 6-17.6.2023. Anmälan tas emot till och med 20.10.2022. Läs mera och anmäl dig här!

SLEF-podden-2022-avsnitt1-AnnaDahlbacka-6

SLEF-podden är en podcast där vi samtalar om kristen tro utifrån SLEF:s trosgrund och tradition. I vår serie Skriba 2.0, ett slags skriftskola för vuxna, repeterar vi och fördjupar oss i de teman som man brukar ta upp i skriftskolan. Serien består av tio avsnitt och ett nytt avsnitt släpps varje onsdag med start 30.3.2022. 

Du kan lyssna på podden till exempel genom att klicka här, men serien finns också på YouTube och vill du lyssna där kan du klicka här.

R4M-juoksu-paita-etupuoli-SLEF-rödbakgrund

När vi nu har en sådan sky av vittnen runt omkring, låt oss kasta av allt som hindrar, all synd som vill gripa tag i oss, och med uthållighet springa mot målet. Låt oss fästa blicken på Jesus, som är upphovet till vår tro och som också fullkomnar den. Han såg fram emot den glädje som väntade honom, uthärdade korset utan att bry sig om dess skam och sitter nu på den högra sidan om Guds tron. Tänk på honom som själv fick stå ut med så mycket fiendskap från syndiga människor. Då ska ni inte tröttna och ge upp.

Hebreerbrevet 12:1-3, NuBibeln

 

Motionera för missionen!

Kampanjen Run for Missions är skapad för att öka synligheten för och engagera människor i den kristna missionsverksamheten genom olika motionslopp. Man kan delta på flera olika sätt!

Spring för Team SLEF under år 2022!

210905-4-Tampere-Maraton-Marina-Magnus-Albert-Asta-Sonja-foto-GS-6

Det här glada gänget deltog i huvudloppet i Tammerfors 2021. I år är huvudsatsningarna för SLEF:s del tänkta att vara Vaasa Maraton 3.9, Kokkola City Park Run 20.5 och Helsinki City Running Day 14.5. Dessutom kan man delta i olika lokala lopp eller arrangera egna! Välj ett passande lopp, så springer vi tillsammans. Bjud med din församling! Och vill du inte delta i ditt lopp kan du söka sponsorer för dina träningskilometrar!

Sponsorera löpare!

Ge missionen en slant eller en sedel t.ex. för varje avklarad kilometer. Många bäckar små gör en stor å! Du kan själv välja projektändamål. Varför inte sponsorera ett helt släktlag, till exempel?

Du kan anmäla dig som sponsor genom att fylla i detta formulär.

Kom med och heja!

210905-1-Tampere-Maraton-Goran-Katrina-Anna-Ralf-foto-Asta-6

Vill du inte springa kan du ändå uppleva gemenskap och bidra till missionens synlighet! Vifta med flaggor och slå till med ett oslagbart hejarklacksrop! Trötta löpare blir genast fulla av energi!

Lokala lopp med Team SLEF 2022

Helsinki City Running Day hålls 14 maj 2022. Detta är den stora karnevalen med över 7000 anmälda.

Kokkola City Park Run löps 20 maj 2022. Även detta är ett fartfyllt evenemang! 

Vaasa Maraton hålls 3 september 2022. Det är ett lopp mitt på den soliga västkusten med fina vyer och god stämning!

Projekt att understöda 2022

Kenya, barn och unga

SLEF stöder barn och unga med skolmaterial, läger och söndagsskola i ett land där barn och unga utgör 50 % av befolkningen. MobilePay 84435 / Bank FI45 4055 1120 0020 96, Meddelande: R4M KE.

Kenya, Gamla testamentet på samburu

Nya testamentet på samburu togs högtidligt i bruk i december 2019 och nu fortsätter arbetet med att översätta också Gamla testamentet. SLEF understöder projektet genom Magnus Dahlbacka, som är involverad som bibelöversättningskonsult. MobilePay 89639 / Bank FI45 4055 1120 0020 96, Meddelande: R4M BÖS.

Etiopien, utbildning

SLEF understöder kristet barn- och ungdomsarbete i Etiopien genom att samla ledare och utbilda dem. SLEF är också involverat i utbildningen av evangelister. MobilePay 70448 / Bank FI45 4055 1120 0020 96, Meddelande: R4M ET.

Främre Asien

Stöd och gemenskap till kristna! SLEF ordnar undervisning och erbjuder gemenskap till kristna i ett område där deras andel utgörs av endast någon promille.MobilePay 88785 / Bank FI45 4055 1120 0020 96, Meddelande: R4M TU.

Cypern

SLEF är med om att sprida evangeliet och uppmuntra kristna genom satellit-TV-nätverket SAT-7, som når ut till länder där det är mycket svårt att vara kristen. MobilePay 89332 / Bank FI45 4055 1120 0020 96, Meddelande: R4M CY.

Estland, barn- och tonårsläger

Från SLEF deltar en grupp i en resa på sensommaren där vi tillsammans med lokala kristna ordnar ett barn- och tonårsläger på Hiumaa i Estland. MobilePay 82867 / Bank FI45 4055 1120 0020 96, Meddelande: R4M EST.

 

Ljus-11.11-RalfNyholm-0En regelbunden gåva till SLEF kan du ge genom inbetalning till bankkonto eller via MobilePay. Tack för gåvan!

*   *   *   *   *   *   *   *   *

DAGENS ANDAKT spelas in måndag–fredag runtom i Svenskfinland. Lyssna på en andakt genom att klicka på den!

SEPTEMBER 2022

26.9.2022, Göran Stenlund: Dagens andakt

23.9.2022, Martin Sandberg: Dagens andakt

22.9.2022, Isak Snickars: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

21.9.2022, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

20.9.2022, David Forsblom: Dagens andakt

19.9.2022, Rune Fant: Dagens andakt

16.9.2022, Brita Jern: Dagens andakt

15.9.2022, André Djupsjöbacka: Dagens andakt

14.9.2022, Adeline Martin: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

13.9.2022, Johanna Erikson: Dagens andakt

12.9.2022, Leif Erikson: Dagens andakt

9.9.2022, David Forsblom: Dagens andakt

8.9.2022, Lucas Boström: Dagens andakt

7.9.2022, Niklas Lindvik: Dagens andakt

6.9.2022, Mikaela Björklund: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

5.9.2022, Rune Fant: Dagens andakt

2.9.2022, Albert Häggblom: Dagens andakt

1.9.2022, Johanna Wargh: Dagens andakt

AUGUSTI 2022

31.8.2022, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

30.8.2022, Simon Jern: Dagens andakt

29.8.2022, Rune Fant: Dagens andakt

26.8.2022, Tomas Klemets: Dagens andakt

25.8.2022, Samuel Klemets: Dagens andakt

24.8.2022, Hillevi Lasén: Dagens andakt

23.8.2022, Ingrid Mutai: Dagens andakt

22.8.2022, Leif Erikson: Dagens andakt

19.8.2022, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

18.8.2022, Emil Nygård: Dagens andakt

17.8.2022, Chamilla Sjöbacka: Dagens andakt (repris från 17.8.2021)

16.8.2022, Annika Cederborg: Dagens andakt

15.8.2022, Rune Fant: Dagens andakt 

JUNI 2022

29.6.2022, Niklas Lindvik: Dagens andakt

28.6.2022, Edny Fors: Dagens andakt

27.6.2022, Rune Fant: Dagens andakt

23.6.2022, Tore Jungerstam: Dagens andakt [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

22.6.2022, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

21.6.2022, Ida-Maria Österbacka: Dagens andakt (repris från 22.6.2021)

20.6.2022, Rune Fant: Dagens andakt

17.6.2022, Konfirmander: Dagens andakt

16.6.2022, Anna Dahlbacka: Dagens andakt

15.6.2022, Hanna Nuuja: Dagens andakt

14.6.2022, Håkan Sunnliden: Dagens andakt

13.6.2022, Niklas Lindvik: Dagens andakt

10.6.2022, Tomas Klemets: Dagens andakt

9.6.2022, Tanja Forsblom: Dagens andakt

8.6.2022, Caspian Boström: Dagens andakt

7.6.2022, Irene & Simon Jern: Dagens andakt (repris från 1.6.2021)

6.6.2022, Martin Sandberg: Dagens andakt

3.6.2022, Tomas Klemets: Dagens andakt

2.6.2022, Janne Heikkilä: Dagens andakt

1.6.2022, Hillevi Lasén: Dagens andakt

MAJ 2022

31.5.2022, Jan Lönnqvist: Dagens andakt

30.5.2022, Rune Fant: Dagens andakt

27.5.2022, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

26.5.2022, Sara Österbacka: Dagens andakt

25.5.2022, Niklas Lindvik: Dagens andakt

24.5.2022, Bengt Strengell: Dagens andakt

23.5.2022, Rune Fant: Dagens andakt

20.5.2022, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

19.5.2022, Tuija Nygård: Dagens andakt

18.5.2022, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

17.5.2022, David Lövsund: Dagens andakt

16.5.2022, Rune Fant: Dagens andakt

13.5.2022, Martin Sandberg: Dagens andakt

12.5.2022, Simon Jern: Dagens andakt

11.5.2022, Margite Lindén: Dagens andakt

10.5.2022, Charles Isaksson: Dagens andakt

9.5.2022, Leif Erikson: Dagens andakt

6.5.2022, Tomas Klemets: Dagens andakt

5.5.2022, Alina Blomberg: Dagens andakt

4.5.2022, Niklas Lindvik: Dagens andakt

3.5.2022, Mats Holmgård: Dagens andakt

2.5.2022, Leif Erikson: Dagens andakt

APRIL 2022

29.4.2022, Albert Häggblom: Dagens andakt

28.4.2022, Jan-Erik Sandström: Dagens andakt

27.4.2022, Hillevi Lasén: Dagens andakt

26.4.2022, Charlotte Granlund: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

25.4.2022, Leif Erikson: Dagens andakt

22.4.2022, Brita Jern: Dagens andakt

21.4.2022, Andrea Holmberg: Dagens andakt

20.4.2022, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

19.4.2022, Annika Collander: Dagens andakt

14.4.2022, Minéa Dahlbacka: Dagens andakt

13.4.2022, Kristina Nybäck-Käld: Dagens andakt

12.4.2022, Allan Franzén: Dagens andakt

11.4.2022, Göran Stenlund: Dagens andakt

8.4.2022, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

7.4.2022, Annika Fors: Dagens andakt

6.4.2022, Hillevi Lasén: Dagens andakt

5.4.2022, Victoria Grönlund: Dagens andakt

4.4.2022, Leif Erikson: Dagens andakt

1.4.2022, Martin Sandberg: Dagens andakt

MARS 2022

31.3.2022, Kristian Norrback: Dagens andakt

30.3.2022, Adeline Martin: Dagens andakt

29.3.2022, Tomas Klemets: Dagens andakt

28.3.2022, Margite Lindén: Dagens andakt

25.3.2022, Kristian Sjöbacka: Dagens andakt

24.3.2022, Henrica Lillsjö: Dagens andakt

23.3.2022, Niklas Lindvik: Dagens andakt (på grund av ett tekniskt missöde finns endast den första sångversen med)

22.3.2022, Samuel Erikson: Dagens andakt

21.3.2022, Lars Lövdahl: Dagens andakt

18.3.2022, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

17.3.2022, Peter Åbacka: Dagens andakt

16.3.2022, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

15.3.2022, Tobias Wallin: Dagens andakt

14.3.2022, Rune Fant: Dagens andakt

11.3.2022, Tina Granfelt: Dagens andakt

10.3.2022, Emma Lönnqvist: Dagens andakt

9.3.2022, Hillevi Lasén: Dagens andakt

8.3.2022, Matts Nysand: Dagens andakt

7.3.2022, Göran Stenlund: Dagens andakt

FEBRUARI 2022

25.2.2022, Albert Häggblom: Dagens andakt

24.2.2022, Ann-Sofi Bäck: Dagens andakt

23.2.2022, Niklas Lindvik: Dagens andakt

22.2.2022, Ingemar Klemets: Dagens andakt

21.2.2022, Leif Erikson: Dagens andakt

18.2.2022, Chamilla Sjöbacka: Dagens andakt (repris från 11.2.2021)

17.2.2022, Håkan Salo: Dagens andakt

16.2.2022, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

15.2.2022, David Forsblom: Dagens andakt

14.2.2022, Kristina Nybäck-Käld: Dagens andakt

11.2.2022, Martin Sandberg: Dagens andakt

10.2.2022. Hans Sandberg: Dagens andakt

9.2.2022, Kristina Engman: Dagens andakt

8.2.2022, Maria Boström: Dagens andakt

7.2.2022, Rune Fant: Dagens andakt

4.2.2022, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

3.2.2022, Trygve Smedman: Dagens andakt

2.2.2022, Ann-Katrin Kvist: Dagens andakt

1.2.2022, Ingvar Dahlbacka: Dagens andakt

JANUARI 2022

31.1.2022, Göran Stenlund: Dagens andakt

28.1.2022, Tomas Klemets: Dagens andakt

27.1.2022, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

26.1.2022, Niklas Lindvik: Dagens andakt

25.1.2022, Kristian Sjöbacka: Dagens andakt

24.1.2022, Rune Fant: Dagens andakt

21.1.2022, Albert Häggblom: Dagens andakt

20.1.2022, Kristian Nyman: Dagens andakt

19.1.2022, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

18.1.2022, Susanna Åbacka: Dagens andakt

17.1.2022, Rune Fant: Dagens andakt

14.1.2022, Brita Jern: Dagens andakt

13.1.2022, André Djupsjöbacka: Dagens andakt

12.1.2022, Hillevi Lasén: Dagens andakt

11.1.2022, Anna Dahlbacka: Dagens andakt

10.1.2022, Leif Erikson: Dagens andakt

DECEMBER 2021

17.12.2021, Brita Jern: Dagens andakt

16.12.2021, Nina Djupsjöbacka: Dagens andakt

15.12.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

14.12.2021, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

13.12.2021, Rune Fant: Dagens andakt

10.12.2021, Martin Sandberg: Dagens andakt

9.12.2021, Bo-Göran Eriksson: Dagens andakt

8.12.2021, Kristina Nybäck-Käld: Dagens andakt

7.12.2021, Leo Byskata: Dagens andakt

3.12.2021, Albert Häggblom: Dagens andakt

2.12.2021, Marianne Sandström: Dagens andakt

1.12.2021, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

NOVEMBER 2021

30.11.2021, André Djupsjöbacka: Dagens andakt

29.11.2021, Göran Stenlund: Dagens andakt

26.11.2021, Tomas Klemets: Dagens andakt

25.11.2021, Annika Fors: Dagens andakt

24.11.2021, Hillevi Lasén: Dagens andakt

23.11.2021, Kristian Sjöbacka: Dagens andakt

22.11.2021, Leif Erikson: Dagens andakt

19.11.2021, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

18.11.2021, Ida-Maria Österbacka: Dagens andakt

17.11.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

16.11.2021, Susann Saitajoki: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

15.11.2021, Lars Lövdahl: Dagens andakt

12.11.2021, David Forsblom: Dagens andakt

11.11.2021, Jan-Erik Back: Dagens andakt

10.11.2021, Margite Lindén: Dagens andakt

9.11.2021, Svenska skolan i Asella: Dagens andakt

8.11.2021, Kristina Nybäck-Käld: Dagens andakt

5.11.2021, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

4.11.2021, Tom Bergman: Dagens andakt (repris från 26.11.2020)

3.11.2021, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

2.11.2021, Malena Ahlskog: Dagens andakt

1.11.2021, Göran Stenlund: Dagens andakt

OKTOBER 2021

29.10.2021, Tomas Klemets: Dagens andakt

28.10.2021, Tanja Forsblom: Dagens andakt

27.10.2021, Hillevi Lasén: Dagens andakt

26.10.2021, Torsten Sandell: Dagens andakt

25.10.2021, Leif Erikson: Dagens andakt

22.10.2021, Brita Jern: Dagens andakt

21.10.2021, Malin Forsblom: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

20.10.2021, Tomas Klemets: Dagens andakt

19.10.2021, Magnus Dahlbacka: Dagens andakt

18.10.2021, Rune Fant: Dagens andakt

15.10.2021, David Forsblom: Dagens andakt

14.10.2021, Elin Löfqvist & Nora Lillas: Dagens andakt

13.10.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

12.10.2021, Helena Sandberg: Dagens andakt

11.10.2021, Leif Erikson: Dagens andakt

8.10.2021, Martin Sandberg: Dagens andakt

7.10.2021, Jonathan Vik: Dagens andakt

6.10.2021, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

5.10.2021, Vivan Andersson: Dagens andakt

4.10.2021, Göran Stenlund: Dagens andakt

1.10.2021, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

SEPTEMBER 2021

30.9.2021, Jakob Dahlbacka: Dagens andakt

29.9.2021, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

28.9.2021, Rut Åbacka: Dagens andakt

27.9.2021, Rune Fant: Dagens andakt

24.9.2021, Martin Sandberg: Dagens andakt

23.9.2021, Bo-Greger Nygård: Dagens andakt

22.9.2021, Hillevi Lasén: Dagens andakt

21.9.2021, Anna Dahlbacka: Dagens andakt

20.9.2021, Margite Lindén: Dagens andakt

17.9.2021, Brita Jern: Dagens andakt

16.9.2021, Siv Bergman: Dagens andakt

15.9.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

14.9.2021, Heidi & Evans Orori: Dagens andakt

13.9.2021, Bengt Djupsjöbacka: Dagens andakt

10.9.2021, David Forsblom: Dagens andakt

9.9.2021, Birgitta Sarelin: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

8.9.2021, Adeline Martin: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

7.9.2021, Simon Jern: Dagens andakt

6.9.2021, Leif Erikson: Dagens andakt

3.9.2021, Tomas Klemets: Dagens andakt

2.9.2021, Martin Granström: Dagens andakt

1.9.2021, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

AUGUSTI 2021

31.8.2021, Tua Sandell: Dagens andakt

30.8.2021, Rune Fant: Dagens andakt

27.8.2021, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

26.8.2021, Hanna Nuuja: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

25.8.2021, Hillevi Lasén: Dagens andakt

24.8.2021, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

23.8.2021, Rune Fant: Dagens andakt

20.8.2021, Albert Häggblom: Dagens andakt

19.8.2021, Fanny Lindroos: Dagens andakt

18.8.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

17.8.2021, Chamilla Sjöbacka: Dagens andakt

16.8.2021, Rune Fant: Dagens andakt

JUNI 2021

30.6.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

29.6.2021, Bertel Lindvik: Dagens andakt (repris från 23.6.2020)

28.6.2021, Rune Fant: Dagens andakt

24.6.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

23.6.2021, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

22.6.2021, Ida-Maria Österbacka: Dagens andakt

21.6.2021, Rune Fant: Dagens andakt

18.6.2021, Tomas Klemets och skriftskolelever: Dagens andakt

17.6.2021, Anna Westerlund: Dagens andakt

16.6.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

15.6.2021, Minea Dahlbacka: Dagens andakt

14.6.2021, Jonathan Vik: Dagens andakt

11.6.2021, Tanja Forsblom: Dagens andakt

10.6.2021, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

9.6.2021, Sofie Granlund: Dagens andakt

8.6.2021, Janne Heikkilä: Dagens andakt

7.6.2021, Rune Fant: Dagens andakt

4.6.2021, Tomas Klemets: Dagens andakt

3.6.2021, Tuomas Anttila: Dagens andakt

2.6.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

1.6.2021, Irene & Simon Jern: Dagens andakt

MAJ 2021

31.5.2021, Rune Fant: Dagens andakt

28.5.2021, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

27.5.2021, Charlotte Granlund: Dagens andakt

26.5.2021, Hillevi Lasén: Dagens andakt

25.5.2021, Ove Lillas: Dagens andakt

24.5.2021, Leif Erikson: Dagens andakt

21.5.2021, Hälsning från SLEF:s personaldagar: Dagens andakt

20.5.2021, Bengt Forsblom: Dagens andakt

19.5.2021, Brita Jern: Dagens andakt

18.5.2021, Ingemar Klemets: Dagens andakt

17.5.2021, Rune Fant: Dagens Andakt

14.5.2021, Martin Sandberg: Dagens andakt

12.5.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

11.5.2021, Trygve Smedman: Dagens andakt

10.5.2021, Gun Erikson: Dagens andakt

7.5.2021, Albert Häggblom: Dagens andakt

6.5.2021, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

5.5.2021, Sofie Granlund: Dagens andakt

4.5.2021, Caspian Boström: Dagens andakt (repris från 27.4.2020)

3.5.2021, Margite Lindén: Dagens andakt

APRIL 2021

30.4.2021, David Forsblom: Dagens andakt

29.4.2021, Jimmy Österbacka: Dagens andakt

28.4.2021, Hillevi Lasén: Dagens andakt

27.4.2021, Susanna Åbacka: Dagens andakt

26.4.2021, Rune Fant: Dagens andakt

23.4.2021, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

22.4.2021, Svenska skolan i Asella, Etiopien: Dagens andakt

21.4.2021, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

20.4.2021, Mats Holmgård: Dagens andakt

19.4.2021, Rune Fant: Dagens andakt

16.4.2021, Tomas Klemets: Dagens andakt

15.4.2021, Jonathan Stenlund: Dagens andakt

14.4.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

13.4.2021, Bo-Greger Nygård: Dagens andakt

12.4.2021, Göran Stenlund: Dagens andakt

9.4.2021, Brita Jern: Dagens andakt

8.4.2021, Kristian Sjöbacka: Dagens andakt

7.4.2021, Sofie Granlund: Dagens andakt

6.4.2021, Tua Sandell: Dagens andakt (repris från 13.4.2020)

1.4.2021, Heidi & Evans Orori: Dagens andakt

MARS 2021

31.3.2021, Hillevi Lasén: Dagens andakt

30.3.2021, Antti Kuokkanen: Dagens andakt

29.3.2021, Rune Fant: Dagens andakt

26.3.2021, Martin Sandberg: Dagens andakt

25.3.2021, Torsten Sandell: Dagens andakt

24.3.2021, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

23.3.2021, Evelis Ramström: Dagens andakt

22.3.2021, Kristina Nybäck-Käld: Dagens andakt

19.3.2021, David Forsblom: Dagens andakt

18.3.2021, Henriette Fors: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

17.3.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

16.3.2021, Jouni Sinisalo: Dagens andakt

15.3.2021, Rune Fant: Dagens andakt

12.3.2021, Albert Häggblom: Dagens andakt

11.3.2021, Magnus Dahlbacka: Dagens andakt

10.3.2021, Sofie Granlund: Dagens andakt

9.3.2021, Johan Österbacka: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

8.3.2021, Rune Fant: Dagens andakt

FEBRUARI 2021

26.2.2021, Tomas Klemets: Dagens andakt

25.2.2021, Alf Wallin: Dagens andakt

24.2.2021, Hillevi Lasén: Dagens andakt

23.2.2021, Allan Franzén: Dagens andakt

22.2.2021, Göran Stenlund: Dagens andakt

19.2.2021, Brita Jern: Dagens andakt

18.2.2021, Anna Dahlbacka: Dagens andakt

17.2.2021, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

16.2.2021, Tanja Forsblom: Dagens andakt

15.2.2021, Lars Lövdahl: Dagens andakt

12.2.2021, Martin Sandberg: Dagens andakt

11.2.2021, Chamilla Sjöbacka: Dagens andakt

10.2.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

9.2.2021, Mathilda Heikius: Dagens andakt

8.2.2021, Rune Fant: Dagens andakt

5.2.2021, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

4.2.2021, Leo Byskata: Dagens andakt

3.2.2021, Sofie Granlund: Dagens andakt

2.2.2021, Kristian Sjöbacka: Dagens andakt (repris från 17.4.2020)

1.2.2021, Rune Fant: Dagens andakt

JANUARI 2021

29.1.2021, David Forsblom: Dagens andakt

28.1.2021, Rut Åbacka: Dagens andakt

27.1.2021, Hillevi Lasén: Dagen andakt

26.1.2021, Ingvar Dahlbacka: Dagens andakt

25.1.2021, Rune Fant: Dagens andakt

22.1.2021, Albert Häggblom: Dagens andakt

21.1.2021, Malena Ahlskog: Dagens andakt

20.1.2021, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

19.1.2021, André Djupsjöbacka: Dagens andakt

18.1.2021, Göran Stenlund: Dagens andakt

15.1.2021, Tomas Klemets: Dagens andakt

14.1.2021, Tua Sandell: Dagens andakt

13.1.2021, Niklas Lindvik: Dagens andakt

12.1.2021, Jan-Erik Sandström: Dagens andakt

11.1.2021, Margite Lindén: Dagens andakt

8.1.2021, Brita Jern: Dagens andakt

7.1.2021, Vivan Andersson: Dagens andakt

DECEMBER 2020

18.12.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

17.12.2020, Jan-Erik Back: Dagens andakt

16.12.2020, Sofie Granlund: Dagens andakt

15.12.2020, David Forsblom: Dagens andakt

14.12.2020, Leif Erikson: Dagens andakt

11.12.2020, David Forsblom: Dagens andakt

10.12.2020, Jan Lönnqvist: Dagens andakt

9.12.2020, Niklas Lindvik: Dagens andakt

8.12.2020, Johanna Erikson: Dagens andakt

7.12.2020, Lars Lövdahl: Dagens andakt

4.12.2020, Martin Sandberg: Dagens andakt

3.12.2020, Joel Snickars: Dagens andakt

2.12.2020, Hillevi Lasén: Dagens andakt   [Länk till sången som hänvisas till i andakten]

1.12.2020, Bengt Strengell: Dagens andakt

NOVEMBER 2020

30.11.2020, Göran Stenlund: Dagens andakt

27.11.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

26.11.2020, Tom Bergman: Dagens andakt

25.11.2020, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

24.11.2020, Chamilla Sjöbacka: Dagens andakt

23.11.2020, Gun Erikson: Dagens andakt

20.11.2020, Albert Häggblom: Dagens andakt

19.11.2020, Mona Wallin: Dagens andakt

18.11.2020, Niklas Lindvik: Dagens andakt

17.11.2020, Bo-Greger Nygård: Dagens andakt

16.11.2020, Rune Fant: Dagens andakt

13.11.2020, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

12.11.2020, Heidi & Evans Orori: Dagens andakt

11.11.2020, Sofie Granlund: Dagens andakt

10.11.2020, Hans Sandberg: Dagens andakt

9.11.2020, Tobias Wallin: Dagens andakt

6.11.2020, Brita Jern: Dagens andakt

5.11.2020, Ingrid Mutai: Dagens andakt

4.11.2020, Hillevi Lasén: Dagens andakt

3.11.2020, Rut Åbacka: Dagens andakt

2.11.2020, Bengt Djupsjöbacka: Dagens andakt

OKTOBER 2020

30.10.2020, Martin Sandberg: Dagens andakt

29.10.2020, Sebastian Lassila: Dagens andakt

28.10.2020, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

27.10.2020, Kristian Nyman: Dagens andakt

26.10.2020, Rune Fant: Dagens andakt

23.10.2020, David Forsblom: Dagens andakt

22.10.2020, Susanna Åbacka: Dagens andakt

21.10.2020, Niklas Lindvik: Dagens andakt

20.10.2020, Isak Snickars: Dagens andakt

19.10.2020, Göran Stenlund: Dagens andakt

16.10.2020, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

15.10.2020, Ingvar Dahlbacka: Dagens andakt

14.10.2020, Brita Jern: Dagens andakt

13.10.2020, Bertel Lindvik: Dagens andakt

12.10.2020, Rune Fant: Dagens andakt

9.10.2020, Albert Häggblom: Dagens andakt

8.10.2020, Juanita Heikius: Dagens andakt

7.10.2020, Sofie Granlund: Dagens andakt

6.10.2020, Simon Jern: Dagens andakt

5.10.2020, Boris Sandberg: Dagens andakt

2.10.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

1.10.2020, Birgitta Sarelin: Dagens andakt

SEPTEMBER 2020

30.9.2020, Niklas Lindvik: Dagens andakt

29.9.2020, Ingrid Mutai: Dagens andakt

28.9.2020, Rune Fant: Dagens andakt

25.9.2020, Brita Jern: Dagens andakt

24.9.2020, Svenska skolan i Asella, Etiopien: Dagens andakt

23.9.2020, Hillevi Lasén: Dagens andakt

22.9.2020, Charles Isaksson: Dagens andakt

21.9.2020, Leif Erikson: Dagens andakt

18.9.2020, Martin Sandberg: Dagens andakt

17.9.2020, Jakob Dahlbacka: Dagens andakt

16.6.2020, Sofie Granlund: Dagens andakt

15.9.2020, André Djupsjöbacka: Dagens andakt

14.9.2020, Rune Fant: Dagens andakt

11.9.2020, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

10.9.2020, Svenska skolan i Asella, Etiopien: Dagens andakt

9.9.2020, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

8.9.2020, David Forsblom: Dagens andakt

7.9.2020, Göran Stenlund: Dagens andakt

4.9.2020, David Forsblom: Dagens andakt

3.9.2020, Chamilla Sjöbacka: Dagens andakt

2.9.2020, Hillevi Lasén: Dagens andakt

1.9.2020, Magnus Dahlbacka: Dagens andakt

AUGUSTI 2020

31.8.2020, Rune Fant: Dagens andakt

28.8.2020, Albert Häggblom: Dagens andakt

27.8.2020, David Forsblom: Dagens andakt

26.8.2020, Carolina Djupsjöbacka: Dagens andakt

25.8.2020, Annika Fors: Dagens andakt

24.8.2020, Kristina Nybäck-Käld: Dagens andakt

21.8.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

20.8.2020, Tua Sandell: Dagens andakt

19.8.2020, Niklas Lindvik: Dagens andakt

18.8.2020, André Djupsjöbacka: Dagens andakt

17.8.2020, Gun Erikson: Dagens andakt

14.8.2020, Brita Jern: Dagens andakt

13.8.2020, Rut Åbacka: Dagens andakt

12.8.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

11.8.2020, Kristian Sjöbacka: Dagens andakt

10.8.2020, Rune Fant: Dagens andakt

JUNI 2020

30.6.2020, Emma Lönnqvist: Dagens andakt

29.6.2020, Asta Stenlund: Dagens andakt

26.6.2020, Vivan Andersson: Dagens andakt

25.6.2020, Leo Byskata: Dagens andakt

24.6.2020, Kerstin Nilsson: Dagens andakt

23.6.2020, Bertel Lindvik: Dagens andakt

22.6.2020, Mikaela Björklund: Dagens andakt

18.6.2020, Göran Stenlund: Dagens andakt

17.6.2020, David Forsblom: Dagens andakt

16.6.2020, David Forsblom: Dagens andakt

15.6.2020, Glenn Åhman: Dagens andakt

12.6.2020, Heidi & Evans Orori: Dagens andakt

11.6.2020, David Forsblom: Dagens andakt

10.6.2020, Henrica Lillsjö: Dagens andakt

9.6.2020, Petra Snickars: Dagens andakt

8.6.2020, Brita Jern: Dagens andakt

5.6.2020, Albert Häggblom (Efo-skriftskolan): Dagens andakt

4.6.2020, Tomas Klemets (Efo-skriftskolan): Dagens andakt

3.6.2020, David Forsblom: Dagens andakt

2.6.2020, Svenska skolan i Asella, Etiopien: Dagens andakt

1.6.2020, Henriette Fors: Dagens andakt

MAJ 2020

29.5.2020, Lars Lövdahl: Dagens andakt

28.5.2020, Anna Dahlbacka: Dagens andakt

27.5.2020, Martin Sandberg: Dagens andakt

26.5.2020, Jonathan Stenlund: Dagens andakt

25.5.2020, Tina Granfelt: Dagens andakt

22.5.2020, Ida-Maria Österbacka: Dagens andakt

20.5.2020, Tom Bergman: Dagena andakt

19.5.2020, Ove Lillas: Dagens andakt

18.5.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

15.5.2020, Maria Forsblom: Dagens andakt

14.5.2020, Albert Häggblom: Dagens andakt

13.5.2020, André Djupsjöbacka: Dagens andakt

12.5.2020, Daniel Djupsjöbacka: Dagens andakt

11.5.2020, Brita Jern: Dagens andakt

8.5.2020, Simon Jern: Dagens andakt

7.5.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

6.5.2020, Maria Boström: Dagens andakt

5.5.2020, Torsten Sandell: Dagens andakt

4.5.2020, Leif Erikson: Dagens andakt

APRIL 2020

30.4.2020, Johan Österbacka: Dagens andakt

29.4.2020, Alf Wallin: Dagens andakt

28.4.2020, Jakob Dahlbacka: Dagens andakt

27.4.2020, Caspian Boström: Dagens andakt

24.4.2020, Chamilla Sjöbacka: Dagens andakt

23.4.2020, Rut Åbacka: Dagens andakt

22.4.2020, Martin Sandberg: Dagens andakt

21.4.2020, Niklas Lindvik: Dagens andakt

20.4.2020, Magnus Dahlbacka: Dagens andakt

17.4.2020, Kristian Sjöbacka: Dagens andakt

16.4.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

15.4.2020, Brita Jern: Dagens andakt

14.4.2020, Tua Sandell: Dagens andakt

9.4.2020, Samuel Erikson: Dagens andakt

8.4.2020, Malena Ahlskog: Dagens andakt

7.4.2020, André Djupsjöbacka: Dagens andakt

6.4.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

3.4.2020, Göran Stenlund: Dagens andakt

2.4.2020, Martin Sandberg: Dagens andakt

1.4.2020, Ingvar Dahlbacka: Dagens andakt

MARS 2020

31.3.2020, Brita Jern: Dagens andakt

30.3.2020, Albert Häggblom: Dagens andakt

26.3.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

25.3.2020, Beatrice Nyholm: Dagens andakt

24.3.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

23.3.2020, David Forsblom: Dagens andakt

20.3.2020, Niklas Lindvik: Dagens andakt

18.3.2020, Tomas Klemets: Dagens andakt

Helgens-predikan-bannerI serien Helgens predikan ledsagas lyssnaren genom kyrkoåret. Serien inleddes i och med första söndagen i advent år 2020 och fortsätter även under kyrkoåret 2021-2022. Varmt välkommen med på vandringen genom ett helt kyrkoår tillsammans med Herren Jesus!

Predikningarna publiceras på lördag kl. 18.00 inför den stundande söndagen på SLEF:s YouTube-kanal. Via denna länk når du spellistan med Helgens predikan.

DagensAndakt-Bild

Jubileumsbok

Jubileumsinsamling-SLEF-100

SLEF-troja-banner

R4M-STARTRUTA

Sandebudet-2022-erbjudande

Live-streaming

Inspelat-material

Klippans-stodring

MobilePay-3

2019-SLEFs-vision-1

Dagens bibelord