Ledljus-2Författare: Egil Sjaastad
Pris: 24,50 €

Sidantal: 423

Bindning: Inbunden
Förlag: BV-Förlag

ISBN: 978-91-7518-280-3

En lykta som lyser när det är som mörkast

Ledljus är en andaktsbok skriven av Egil Sjaastad från Norge. Den har en kort berättelse för varje dag på året och under det en kort vers som olika personer har skrivit.

Sedan jag var liten har jag på kvällarna sett att mamma och pappa läsa i en konstig tunn bok som innehöll en bibelvers per dag och en förklaring till denna vers. Ända sedan jag för första gången såg dem läsa ur en sådan bok har jag alltid velat ha en egen.

Till min konfirmation fick jag äntligen en egen andaktsbok som jag har läst sedan dess och som har varit med mig i vått och torrt. Den har hjälp mig på många sätt, till exempel genom att hjälpa mig veta vad jag känner innerst inne och vad jag grubblar på. Boken har nästan varje dag lyckats ha en text som är anknuten till hur jag känner vid det tillfället och genom det har fått mig på bättre humör.

Ledljus passar kanske bäst för ungdomar, just för att den kan hjälpa med saker man går igenom då man är i ungdomen. Den berättar mycket om hur vi kristna ska vara bland våra kompisar och att Gud älskar oss precis som vi är, utan allt smink och utan den coola förklädnaden vi har på oss i skolan för att smälta in i mängden. Det är verkligen en tröst att veta att det finns någon som älskar oss fastän vi gör allting fel.

Bibelhänvisningarna är hämtade ur Svenska Folkbibeln.

Sara Sjöbacka

• Beställ från SLEF-Media via webben ›