Minutbibeln-2Författare: Knut Tveitereid
Pris: 30,00 €

Sidantal: 414

Bindning: Inbunden
Förlag:  Libris Förlag

ISBN: 978-91-7387-288-1

Minutbibeln är en norsk ungdomsandaktsbok som är skriven av ungdomsprästen Knut Tveitereid i Oslo. Den  strävar till att göra Bibeln lätt att läsa, så att man varje dag tar del av den på ett enkelt och snabbt sätt

Boken går kronologiskt genom Bibeln med ett par utvalda texter per dag och oftast tar de inte mer än en minut att läsa. Eftersom varje text har ett datum och det är meningen att man ska läsa boken under loppet av ett år anknyter också vissa dagars texter till aktuella högtider, t.ex. pingst.

Varje dag har två utvalda bibeltexter och en kommentar samt ett extra bibelstycke och ”länkar” till andra datum om man vill läsa mer. Kommentarerna är riktade till ungdomar och är inte alltid de djupaste av reflektioner. De har ändå en nyttig blandning av enkla, fördjupade eller kuriosa teman.

Då jag läste boken tyckte jag ibland att texterna var lite för simpla, men andra gånger fick de mig att tänka efter eller fundera lite till. Och just de ”lätta” texterna brukar vara värda en andra titt.

Minutbibeln är en bra andaktsbok som räcker hela året. Den är kanske främst riktad till ungdomar, men jag tror nog alla kan ha stor glädje av den. Även om man är en vis man som helst skulle läsa ett dogmatiskt manifest eller två tror jag man mår bra av att emellanåt fundera över de riktigt simpla, men i sig själv komplexa sakerna.


Simon Jern

• Beställ från SLEF-Media via webben ›