Alla-dagar-nara-2Författare: Max Lucado
Pris: 8,50 €

Sidantal: 300

Bindning: Pocket

Förlag: Libris Förlag

ISBN: 978-91-7195-949-2

Vi har i vårt hem andaktsboken Alla dagar nära – goda tankar för varje dag. Den finns på ett bord i vardagsrummet, bredvid en skön fåtölj. Den är skriven av Max Lucado, en pastor från San Antonio i USA.

Det är både avkopplande och påkopplande att sätta sig ner i fåtöljen och läsa dagens avsnitt. Ibland bläddrar jag fram i boken och läser ett annat avsnitt också, för det ger mersmak!

Avsnitten är korta och kraftfulla och har en bibelvers som utgångspunkt. Lucados tankar berör, är tydliga, underfundiga och känns djupt sanna, skrivna med stor omsorg. Och inga fromma fraser.

Det som är tyngden i boken och som sjunker så djupt in i själ och hjärta är att man får blicken riktad bort från sig själv och istället in i Guds tankar, om mig. Det är avkopplande – och påkopplande!

Här ett exempel:

Gud vet vad du heter!

”Ditt namn är skrivet i mina händer.” Jesaja 49:16

En hisnande tanke, inte sant? Ditt namn i Guds händer. Ditt namn på Guds läppar. Kanske har du sett ditt namn på vissa ställen. På en utmärkelse eller ett diplom. Men att föreställa sig sitt namn i Guds händer och på Guds läppar – går det verkligen? Eller du har kanske aldrig sett ditt namn hedras. Och du kan inte minnas när du hörde det uttalas med ömhet. I så fall är det nog ännu svårare för dig att tro att Gud vet vad du heter. Men det gör han. Namnet skrivet på hans händer. Uttalat av hans mun. Viskat över hans läppar. Ditt namn.

Peter Åbacka

• Beställ från SLEF-Media via webben ›