Himlen-finns-pa-riktigt-2– En liten pojkes häpnadsväckande
   berättelse om sitt besök i himlen

Författare: Todd Burpo, Lynn Vincent
Pris: 4,00 €

Sidantal: 206

Bindning: Pocket

Förlag: Gospel Media

ISBN: 987-91-86935-43-6

Tänker du ofta på himlen? Och då menar jag om du tar med himlen i dina planer och ditt sätt att förhålla dig till omvärlden? Då jag läste boken Himlen finns på riktigt av Todd Burpo och Lynn Vincent fick jag en hälsosam påminnelse om att även om jag räknar med Jesus i mitt liv och ber om hans ledning är det ofta mina tankar och önskningar stannar på den här sidan av evigheten.

Boken är en riktigt gripande berättelse om den fyraårige Colton Burpo som mirakulöst överlever en allvarlig komplikation av en sprucken blindtarm. Både före och under operationen är hans tillstånd riktigt kritiskt och hans föräldrar, pastorsparet Todd och Sonja Burpo kämpar var för sig och tillsammans i en ångestfylld bönekamp där de också tar med sina församlingsmedlemmar.

Långt senare, när Colton har tillfrisknat börjar han berätta om sådana detaljer och upplevelser från himlen som han rimligtvis inte hade kunnat känna till i sin fyraåriga tankevärld. Det fantastiska är att detaljerna i pojkens berättelse stämmer överens med Bibeln beskrivningar. I boken finns det också citat och bibelhänvisningar. Det är hjärtevärmande att läsa när Colton berättar om hur han fick sitta i Jesu knä och bli tröstad eftersom han var så rädd. Här ett utdrag ur pappans berättelse: ”Det viktigaste jag lärde mig var att min bön hörs. Alla våra böner hörs. Jag hade varit kristen sedan jag var barn och varit pastor halva mitt liv, så jag trodde redan på det sedan tidigare. Men nu visste jag det. Hur då? Medan sköterskorna rullade bort min son som skrek ’Pappa, pappa låt dem inte ta mig!’ ... när jag var arg på Gud för att jag inte kunde vara hos min son, hålla honom och trösta honom, höll Guds son min son i sitt knä.” Det är nu mer än tio år sen Colton blev sjuk och Himlen finns på riktigt gavs första gången ut år 2010 när Colton hade hunnit fylla 11 år. När man inom familjen diskuterade vilket namn man skulle ge boken frågade mamman av Colton vad han ville att folk skulle få veta genom hans berättelse. Hans svar fick bli grunden till namnet på boken: ”Jag vill att de ska veta att himlen finns på riktigt.”Att döma av försäljningssiffrorna är det många som har fått veta detta vid det här laget, boken har nämligen sålts i över 5 miljoner exemplar.

Maria Vidjeskog

• Beställ från SLEF-Media via webben ›