Boktips-Bibelns-roda-trad-LNummelaFörfattare: Leif Nummela
Pris: 12,00 €

Sidantal: 200

Bindning: Mjukband
Förlag: Kustannus Oy Uusi Tie

ISBN: 978-951-619-549-3

Snabbguide genom Bibeln.

Bibelns röda tråd ger oss en snabb guidning genom Bibeln från dess första blad till det sista. Den innehåller mycket biblisk historia som anknyter till oss idag.

Mycket av innehållet kände jag igen eftersom jag är instruktör i Bibeläventyret. Boken är lättläst och läsningen gav mig mycket uppbyggligt, även en del aha-upplevelser.

Bibelns röda tråd innehåller också bibelstudier som man kan fördjupa sig i, på egen hand. ”Det lönar sig inte att nöja sig bara med Jesus-bilder som andra ger oss”, är rådet vi får. Författaren ber oss läsa och ta reda på mera om Bibelns röda tråd: ”Endast genom Kristus öppnar sig Bibeln som en enhetlig helhet. Endast genom Kristus öppnas också historien och vårt eget livs mening. Kristus är nyckeln till all existens.”

Boken har gett mig mera hunger efter Guds ord, och jag inbjuder också dig till ”andlig motion” och goda lässtunder med Bibelns röda tråd. Denna bok gjorde mig gjorde mig varm i hjärtat och jag har nu en bok som jag kommer att återvända till jämsides med Bibeln. Där får jag förundras över Guds stora frälsningsplan i Jesus Kristus, där både du och jag är med.

Desirée Åhman

• Beställ från SLEF-Media via webben ›