Upptack-karlekens-olika-sprak-for-barn-2Författare: Gary Chapman & Ross Campbell
Pris: 23,50 €
Sidantal: 224
Bindning: Inbunden
Förlag: Gospel Media
ISBN: 978-91-86935-54-2

När jag fick syn på boken Upptäck kärlekens olika språk för barn blev jag genast nyfiken. Tidigare har jag läst böcker av både Gary Chapman och Ross Campbell och tyckt om deras böcker. Om de nu tillsammans skrivit en bok borde den vara läsvärd, tänkte jag − och det var den!

Alla älskar vi väl våra barn – men frågan är om barnen verkligen känner sig älskade! Då vi visar vår kärlek till barnen på rätt sätt, genom att använda det ”språk” som barnet känner sig älskat med, ger vi barnet redskap att utvecklas och mogna.

Villkorslös kärlek är en viktig grund i barnuppfostran. När ditt barn upplever villkorslös kärlek och tilltalas på sitt eget kärleksspråk fylls dess känslotank. Om känslotanken är full har barnet lättare att ta emot uppfostran och tillrättavisning.

Varje barn (och även varje vuxen) har enligt författarna ett särskilt sätt att förstå och ta in kärlek på. Dessa fem ”språk” är: fysisk beröring, bekräftande ord, tid tillsammans, gåvor och tjänster.

Exemplen i boken är många och varje kärleksspråk beskrivs. Man får också tips på hur man kan ta reda på vilket som är barnets specifika ”språk” och också hur man skall lära sig att använda det.

De sista kapitlen i boken tar upp ämnen som vrede, sorg, ensamstående föräldrar och kärleksspråken i äktenskapet.
Att vara förälder är inte alltid lätt men båda författarna uppmuntrar läsarna att inte glömma Guds löften till oss, i till exempel Ps 37:25-26 och Jes 41:10.

En läsvärd bok i första hand för föräldrar, men också mor- och farföräldrar kan ha nytta av den. Egentligen är det en bok för alla som umgås med barn.

Lillemor Enlund

• Beställ från SLEF-Media via webben ›