Konsten-att-alska– Åtta tips att hålla kärleken levande

Författare: Vivan och Boris Salo
Pris: 5,00 €
Sidantal: 18
Bindning: Häftad
Förlag: ViBoSa
ISBN: 978-952-5607-00-3

Tänk om det inte är frågan om vad man skall göra för att bli älskad utan att lära sig älska.

Med den tanken inleder Vivian och Boris Salo publikationen Konsten att älska. De har båda under en lägre tid varit engagerade i äktenskapsarbete och under de senaste åren också introducerat äktenskapskurser i Finland. Inför mitt eget äktenskap deltog jag i en såkallad prepkurs för äktenskap, tillsammans med min fästman och skaffade då den här skriften för att det kändes som en god investering.

I Konsten att älska utgår paret Salo från åtta satser som professor Kaarina Määttä kommit fram till i sin undersökning om vad som behövs för att äktenskap ska fungera. Resonemangen resulterar i åtta goda tips för att hålla kärleken levande.

Måste man lära sig kärlekens konst nu då? Ja, varför inte? Vivan och Boris Salo menar att liksom vi går i bilskola för att kunna ratta rätt i trafiken och bli goda bilister har vi också orsak att lära oss älska på nytt och på nytt och utveckla kärleken. ”Det finns inte något förhållande som inte kan bli bättre.

Skriften är på bara 18 sidor och tog för mig cirka 30 minuter att läsa och då hann jag även markera viktiga saker i texten. Konsten att älska är en bra sammanfattning av de tjocka relationsböckerna och kan läsas klar vid frukostbordet. Det finns även punkter att fundera på efter varje sats vilket ger chans till samtal och eftertanke.

Maria Sundstedt

• Beställ från SLEF-Media via webben ›