Glue-Boys-2– en barndom på Kenyas gator

Författare: Sofia Jern
Pris: 8,00 € (24,50 €
)
Sidantal: 80

Bindning: Trådhäftning med lim, hårda pärmar

Förlag: SLEF-Media
ISBN: 978-952-5578-66-9

Här ligger järnvägsspåren som klyver labyrinten av plåtskjul mitt itu. Vid järnvägen säljs droger och lim i gamla plastflaskor. Här ligger små barn på plastpåsar och sover medan solen värmer dem. Att få kontakt med barnen förefaller omöjligt. I ett hörn sitter barn och sniffar lim tills deras röda ögon slocknar och tankarna försvinner ur den här världen. Varje barn jag möter här är en mager missbrukare. I deras härdade ansikten ser jag spår av den barndom som borde ha funnits. De kalla ögonen tycks ha mist sin glans för länge sedan.

Glue Boys – en barndom på Kenyas gator visar i ord och bild gatubarnens vardag i den kenyanska staden Kitale – en tillvaro som innehåller glädje och gemenskap, varvat med misär, våld och död. Med boken önskar författaren vara en röst för Kenyas bortglömda barn, och så verka för ett bättre liv för såväl dem som deras bröder och systrar på världens gator.

Sony-world-photography-awards-logoSofia Jern vann år 2016 den världsomspännande fototävlingen Sony World Photography Awards: Student Focus med bildserien i denna bok.

• Beställ från SLEF-Media via webben ›
  eller per telefon +358 50 400 9135