Bostrom-Maria-2014-PamelaAhlskog-1Det är reformationsveckan och uppgiften inför den här aftonandakten har varit att fundera på vad jag tycker kyrkan kunde förändra i dag, hur min drömkyrka ser ut och vad som kan göras för att förverkliga den.

Läs mer ...

Sandberg-Boris-12.06.08-1Paulus har betytt mycket för mig. Det har väl att göra med att jag har kunnat känna igen mig i hans personlighet och erfarenhet.

Läs mer ...

Stenlund-Goran-13.04.23-1Text: Lukas 17:11–19

Det finns två viktiga ord som alla behöver få lära sig att ofta använda: Tack! och Förlåt!

Läs mer ...

Bostrom-Maria-2014-PamelaAhlskog-1För ett år sen vid denna tid var jag mitt uppe i planeringen av min pappas begravning. Pappa var 77 år och ganska sjuk då han dog, så det var inte ett tragiskt dödsfall på det sättet. Men det var det första dödsfallet som jag mött på nära håll, mina 38 år till trots.

Läs mer ...

Runeson-Per-1Varför är folken i uppror? (Psalm 2:1)

Det går sällan en nyhetssändning utan en rapport om ett folk i uppror. Uppror mot ett annat folk, uppror mot sin egen regim. Ibland för en rättfärdig sak, men oftast som hämnd eller av maktbegär.

Läs mer ...

Bostrom-Maria-2014-PamelaAhlskog-1Är det här livet allt vi får? Är det här livet allt vi kan vara helt säkra på? Om det är det, om vi inte med säkerhet kan veta att det finns något mera, då vill vi åtminstone att det här livet ska bli så bra som möjligt.

Läs mer ...

Gratis-provpaket-2014-2Med visst darr på handen kryssar jag i rutan ”Jag godkänner alla villkor” när jag handlar en vara på nätet. Innan kryssandet uppmanas jag att läsa den finstilta texten där jag får reda på alla villkor som är förknippade med mitt köp. Den texten brukar vara skriven med minsta möjliga typsnitt.

Läs mer ...

Nyman-Kristian-08.08.08-GoranS-2Guds nåd är det centrala begreppet i den kristna tron. Guds nåd handlar, i likhet med Guds kärlek, inte endast om vad Gud har gjort och vad han gör, utan om vem han är. Nåden och barmhärtigheten flödar fram ur Guds person, ur hans natur.

Läs mer ...

Runeson-PerSalig är den som inte följer de ogudaktigas råd

och inte går på syndares väg

eller sitter bland bespottare

utan har sin glädje i Herrens undervisning

och begrundar hans ord dag och natt ...
(Psalm 1:1–3)

Läs mer ...

Giertz-BoNär åtta dagar hade gått och han skulle omskäras, fick han namnet Jesus, det som ängeln hade nämnt innan han blev avlad i sin moders liv. (Luk 2:21)

Så lyder evangeliet på Nyårsdagen. Nyårsdagen infaller jämnt en vecka efter Juldagen. En vecka efter födelsen skulle en judisk gosse omskäras och få sitt namn ...

Läs mer ...