Byskata-Annette-2014-1Annette Byskata, studerande, Åbo

Om du skulle bli tillfrågad om vilken sång i Sionsharpan som är din favorit, skulle du kunna svara då?

Läs mer ...

Blom-Bengt-10.10.23-GoranS-1Bengt Blom, pensionär, Korsholm

Under krigsvintern 1939–40 vistades vår familj – pappa hade dött året innan – hos morfar och mormor. De var varmt troende och på kvällarna föll de på knä vid sängen och bad för sin son och svärson, som var vid fronten, och naturligtvis också för vårt land och folk.

Läs mer ...

Forars-Hjordis-11.02.04-GoranS-1Hjördis Förars, pensionär, Oravais

När vi var i junioråldern, var gitarren viktig för oss. Min syster Linnea ägde en gitarr som var lätt att spela på, och vi som var yngre satt ofta och knäppte på den.

Läs mer ...

Erikson-Samuel-13.03.10-1Samuel Erikson, Vasa

Att välja en favoritsång ur sångboken Sionsharpan är svårare än man kan tro. Av alla 535 sånger finner jag att varenda en har sin charm och funktion. Ingen sång är den andra lik.

Läs mer ...

Lillsjo-Henrica-11.02.05-1Henrica Lillsjö, ordförande i musikrådet, Åbo

En sång som på sistone har talat speciellt till mig är psalmen ”Grip du mig, helige Ande”, med svensk text av Ull-Britt Gustafsson-Pensar och en enkel jazzig melodi av Ilkka Kuusisto.

Läs mer ...

Lindvik-Niklas-14.05.27-1Niklas Lindvik, musiksekreterare

När Evangelicum nyligen samlades till körhelg på Efo i Vasa, tog vi på nytt upp sången Kraften i korset efter en paus på några år.

Av jublet att döma när kören hörde introt, gick det inte att ta miste på att sången är mycket omtyckt. Det blev ett kärt återseende inte bara för mig, utan också för körsångarna.

Läs mer ...